Türkiye sınırında önemli gelişme! Mısır'dan akılalmaz Suriye hamlesi

Anadolu Ajansı'nın (AA) askeri kaynaklara dayandırarak geçtiği habere göre; Mısır geçtiğimiz günlerde İran Devrim Muhafızları ile koordineli bir şekilde Suriye'nin İdlib bölgesine asker gönderdi. Haberde, yaklaşık 150 Mısır askerinin Hama Askeri Havalimanına indiği ve daha sonra İdlib'in güneybatısına konuşlandığı kaydedildi. Gelen askerlerin Esed saflarında savaşacağı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.07.2020 13:42 GÜNCELLEME 31.07.2020 07:16 DÜNYA
Türkiye sınırında önemli gelişme! Mısır'dan akılalmaz Suriye hamlesi
Türkiye sınırında önemli gelişme! Mısır'dan akılalmaz Suriye hamlesi

Anadolu Ajansı'nın (AA) askeri kaynaklara dayandırarak geçtiği habere göre; Mısır'ın Beşşar Esed rejimi için savaşmak üzere Suriye'ye yaklaşık 150 asker gönderdi.

 

Mısır'dan gelen yaklaşık 150 asker, geçen günlerde Esed rejimi kontrolündeki Hama askeri havaalanına indi. Askerler, İran Devrim Muhafızları Ordusu ile diğer İran destekli terörist grupların koordinasyonunda iki gruba ayrıldı.

 

Askerlerin bir kısmı Halep'in batı kırsalındaki Han Asel bölgesine, diğer kısmı ise İdlib'in güneyindeki Serakib ilçesi civarına ulaştı.

Ellerinde hafif silahlar bulunan askerler, söz konusu bölgelerdeki cephe hatlarına yerleşti.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 217 TÜMÜ
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Mısır strateji mi değişti yoksa o askerleri oraya casusluk yapıp İsrail'e bilgi sızdırması için mi gönderdi belli olur ilerde...
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    SS yecevap birkerem Suriye'yi abde Rusya parçaladı 2 bizim İsrail dostumuz değilki rahat ettirelim bizim ancak dostlarımız rahat olur düşmanlarımız değilir onların her gece ve gündüz kabusları oluruz bide ne yapacağımıza devletimiz kararverir gece gündüz bizim için çalışan ordumuza Allah güç kuvvet versin obize yeter
    Cevapla
  • tarihçi 3 yıl önce Şikayet Et
    150 tabut ta gönderseler diyecezde yakacağımız için gerek yok
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Erkek olda sen gel amerika çocugu
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yani 150 yeni ceset
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR