Umman Sultanı El-Said'in annesi Türk iddiası

Geçtiğimiz günlerde ortaya attığı "Türkiye deniz üssü için Umman ile anlaştı" iddiası Ortadoğu'yu sallayan Mısırlı gazeteci Sabır Meşhur, yeni Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur el Said ile ilgili bir iddia ortaya attı. Meşhur Sultan El-Said'in annesinin Türk olduğunu iddia etti.

ABONE OL
GİRİŞ 30.07.2020 13:58 GÜNCELLEME 30.07.2020 14:00 DÜNYA
Umman Sultanı El-Said'in annesi Türk iddiası
Umman Sultanı El-Said'in annesi Türk iddiası

BAE'nin bölgede çevirdiği sinsi oyunlara karşı tavır takınan ve geçtiğimiz günlerde de Umman Deniz Üssü konusunda Türkiye ile anlaştığı iddia edilen Umman prensi El-Said hakkında ilginç bir iddia ortaya atıldı.

 

 

Mısırlı gazeteci Sabır Meşhur, Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur el Said'in babası Tarık bin Teymur'un Türkiye'de yetiştiğini ve bir Türk kızı ile evlendiğini, Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur el Said'in annesinin bir Türk olduğunu belirtti.

 

 

"ANNESİ TÜRK"

Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur el Said'in Türk vatandaşlığının da bulunduğunu kaydeden Mısırlı gazeteci Sabır Meşhur, Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur el Said'in anadilinin Türkçe olduğunu ve Arapça'yı sonradan öğrendiğini ifade etti.

Mısırlı gazeteci Sabır Meşhur, Türkiye ile Umman arasındaki yakınlaşmanın büyük ölçüde sebebinin Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur el Said'in Türk olması olduğunu dile getirdi.

BAE'YE KARŞI TAVIR TAKINDI

Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur el Said, BAE merkezli DAMAC şirketini ülkeden kovarak dünya gündemine oturmuştu.

Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur el Said'in BAE'ye karşı eylemi bununla da sınırlı kalmamıştı.

Yeni Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur el Said, Umman Sultanı Kabus bin Said'in vefatı üzerine Umman'a taziyeye gelen BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed El Nahyan'a tavır koymuştu.

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • OBJEKTİV 3 yıl önce Şikayet Et
    Sultan ın bae emirine tavrı yoktur.O görüntülerin devamını izleyin.Sultan, emiri kapıya kadar geçirmek için hamle yapıyor,emir zahmet etme kapıya kadar gelme diyip engel olmaya çalışıyor,tüm mesele budur.Emir saygısını göstermeye çalışıyor,sultan ise olmaz kapıya kadar geleceğini belirtiyor.Emiri sevmem,ülkemize ve İslama düşmandır. Ama durum budur.Saçma analizlere gerek yok.
    Cevapla
  • Yakup 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence mısırlı gazeteci algı operasyonu yaparak umman halkını TÜRKİYE 'ye karşı kışkırtıyor
    Cevapla
  • sadi 3 yıl önce Şikayet Et
    birde ona sormak lazim o ne dusnuyor?? turkiyeye karsi pozisyonu nedir.? dusunceleri nelerdir..?turkiyeye davet etmek lazim.. belki o zaman akkoyun kara koyun belli olur ..
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 3 yıl önce Şikayet Et
    BAE babası da o zaman 'ya ıngiliz yada ısrailli dır yaptıklarına bakılınca
    Cevapla
  • Tayyip amca 3 yıl önce Şikayet Et
    Mısırlı gazeteci doğru söylüyor annesi Türk dür
    Cevapla
  • Çağrı 3 yıl önce Şikayet Et
    En saçması mı ? Bakara Suresi 223. Ayet-i Kerimeye bak bakalım ne diyor. Sonra aklını kullanıp düşün bakalım ne mana çıkıyor. Yabancının soyadını taşıyan Türk değildir. Bana batılı düşüncelerle gelme
    Cevapla
  • Yozgatlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Çağrı efendiden yılın en saçma yorumu
    Cevapla
  • birtek vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    bizde Anadan gider demedikki
    Cevapla
  • Çağrı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bize ne ? Soy babadan gider
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR