Boris Johnson 'Üzgünüm' diyerek koronavirüs haberini duyurdu

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, vaka sayılarındaki artışın ardından Kuzey İngiltere'de koronavirüs kısıtlamalarına geri dönüleceğini açıkladı. Ayrıca 8 Ağustos'tan itibaren maske takmak zorunlu olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 31.07.2020 14:53 GÜNCELLEME 31.07.2020 14:53 DÜNYA
Boris Johnson 'Üzgünüm' diyerek koronavirüs haberini duyurdu
Boris Johnson 'Üzgünüm' diyerek koronavirüs haberini duyurdu

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkedeki koronavirüs vakalarının ardından alınan yeni kararları, düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.

 

Koronavirüs vaka sayısının 17 bini aştıgı İngiltere'de ikinci dalga korkusunun hızla yükseldiğini söyleyen Johnson, Kuzey İngiltere'de bazı kısıtlamalara geri dönüleceğini duyurdu.

NORMALLEŞME ADIMLARI İKİ HAFTA ASKIYA ALINDI

 

Sokağa çıkma yasağının uygulanmayacağını söyleyen Johnson, " 8 Ağustos'tan itibaren maske kullanımı zorunlu olacak. Kuralları ihlal edenlere 100 sterlin para cezası kesilecek" dedi.

"RİSK ALAMAYIZ"

İngiltere'deki kısıtlamaların 2 hafta erteleneceğini açıklayan Johnson, "1 Ağustos'ta İngiltere'de kapalı kalan riskli ortamları yeniden açmayı umuyorduk. Bugün bu değişiklikleri en az iki haftalığına ertelediğimizi üzülerek açıklıyorum. Attığımız adımların birçok insan için gerçek bir darbe olacağını biliyorum. Bunun için gerçekten çok üzgünüm ama riski alamayız." dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR