İran patlamanın nedenini 'açıklayamayız' dedi!

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur, İsfahan'ın Natanz kentindeki nükleer tesiste meydana gelen patlamanın içerideki unsurlardan kaynaklandığını ancak nedenini şu anda açıklayamayacaklarını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 31.07.2020 16:42 GÜNCELLEME 31.07.2020 16:42 DÜNYA
İran patlamanın nedenini 'açıklayamayız' dedi!
İran patlamanın nedenini 'açıklayamayız' dedi!

İran devlet televizyonuna konuşan Zünnur, Natanz'daki uranyum zenginleştirme merkezinde meydana gelen olayın incelendiğini belirtti. 

 

Olayda saldırı ihtimalinin olmadığını söyleyen Zünnur, "Yapılan incelemeler, tesislere füze, drone ya da onun gibi araçlarla saldırı düzenlenmediğini gösteriyor." dedi. 

Zünnur, "Bu incelemeler, patlamanın şu anda detaylarını açıklayamayacağımız iç unsurlardan kaynakladığını ortaya koymaktadır." ifadelerini kullandı. 

 

İran'ın uranyum zenginleştirme faaliyetleri açısından kritik önem taşıyan Natanz Şehid Ahmedi Ruşen Nükleer Merkezi'nde 2 Temmuz'da yangın çıktığı ya da patlama olduğu bildirilmişti. Tesisin içinde yer alan çelik konstrüksiyon inşaatında meydana geldiği belirtilen olayda ölen ya da yaralanan olmadığı açıklanmıştı.

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi, olay nedeniyle "dikkate değer mali hasar" oluştuğunu belirtmişti. 

Olayın İsrail'in sabotajı olduğuna yönelik haberler uluslararası basında yer bulmuştu.

İran'da son birkaç hafta içinde nükleer zenginleştirme tesisi, fabrikalar ve elektrik dağıtım merkezleri gibi kritik tesislerde bir dizi olağan dışı patlama gerçekleşmişti. 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Taksim helasına benziyor
    Cevapla
  • Okur32 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkes nedenini biliyor zaten. Saklamanıza gerek yok. Aciklasaniz da doğruyu soylemeyeceginizi dünya alem biliyor.
    Cevapla
  • Suskun44 3 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer den çok kaçak içki imalathanesi gibi
    Cevapla
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne olacak her yerine ABD ajanı sızmıştır. İran'dan bile beter bunlar. Politika diye bir şey olmasa nefret edeceğim bu ABD'den.
    Cevapla
  • eray akalın 3 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer tesisin depolarından bir tanesidir.Esas santralin olduğu yer yerin altındadır.İçimizdeki cahiller yine her iran haberinde olduğu gibi yerini almışlar.Yarası olan gocunur.
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Soba borusudur onlar.Bu yobaz mollalar hiçbişey yapamazlar.Sadece savunmasız Sünni müslümanları öldürürler.Senin gibilerde avukatlık yapar bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR