Yunanistan'dan Türkiye itirafı

Yunanistan'ın eski Savunma Bakanı Apostolakis Türkiye'nin önemine vurgu yaparak "Erdoğan'ın kıstırılmış veya güçsüz olduğunu düşünmek yanlıştır. Çünkü Türkiye, tüm jeopolitik platformlara katılmakta ve ciddi bir aktör olarak görülmektedir. Mevcut durum ve ekonomik dengeler teraziye konulduğunda Avrupalılar, Türkleri tercih eder." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.08.2020 20:25 GÜNCELLEME 02.08.2020 20:51 DÜNYA
Yunanistan'dan Türkiye itirafı
Yunanistan'dan Türkiye itirafı

Yunanistan'da ana muhalefetteki Syrzia Partisi döneminde Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı olarak görev yapan Evangelos Apostolakis, bir televizyon programında yaptığı konuşmada, ülkesinin Türkiye ile ilişkileri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

"TÜRKİYE İLE İYİ İLİŞKİ ARZU ETMEYEN CİDDİ BİR DEVLET YOKTUR"

Türkiye'nin, Erdoğan'ın liderliğinde Doğu Akdeniz'de ciddi bir bölgesel güç olarak yükselme eğiliminde olduğunu belirten Apostolakis, şöyle devam etti:

 

"Erdoğan'ın katılmadığı ciddi bir görüşme olmamıştır. Türkiye ile iyi ilişki arzu etmeyen ciddi bir devlet de yoktur. ABD, Türkiye ile ilişkilerini korumak ve bu ülkeyi Batı tarafına doğru çekmek için çok büyük çabalar sarfetmektedir. Avrupa (Türkiye ile) çatışmamaya çalışıyor. Erdoğan'ın kıstırılmış veya güçsüz olduğunu düşünmek yanlıştır. Çünkü Türkiye, tüm jeopolitik platformlara katılmakta ve ciddi bir aktör olarak görülmektedir."

- "YUNANİSTAN BASKI ALTINDA"

Apostolakis, Yunanistan'ın Türkiye ile olası diyaloğuna ilişkin soru üzerine, "Kendi ayakları üzerinde duran egemen bir ülkenin, başka bir ülkeyle görüşüp görüşmemesi veya hangi konuları görüşeceği kendisine ait bir karar. Şu an Yunanistan baskı altında. Dikkatli olmak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, Yunanistan'a yönelik diyalog çağrılarına dikkati çeken Apostolakis, "Bizim konuşacağımız, deniz yetki alanları, kıta sahanlığı ve Münhasır Ekonomik Bölge başlıklarıdır ancak Türkiye'nin sadece bu konuları görüşmek için masaya oturacağı pek olası değil." dedi.

"AVRUPALILAR, TÜRKLERİ TERCİH EDER"

Apostolakis, uluslararası ilişkilerde tüm dengelerin çıkar temelinde şekillendiğini vurgulayarak, "Mevcut jeopolitik ve ekonomik dengeler teraziye konulduğunda Avrupalılar, Türkleri tercih eder." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 61 TÜMÜ
  • 1071 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey yunan adam ol,aklini basina al,ve fransa denilen terorist ve somurgeci ulkenin gazına gelme,Turkiye seni kucaklarsa fransa,almanya seni kurtaramaz yavrucugum, aklini basina al bence.Turkiye bu bolgede buyuk bir guc.
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey yunanistan aklını başına al türkiye senin en değerli komsun hemde en büyük dostundur. Başta almanya ve fransa senin en büyük dusmanidir seni tarih boyunca hem somuruyorlar hem masa olarak kullaniyorlar suan bağımsız devlet değilsin korsansin.
    Cevapla
  • 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyorsun üstelik onların ülkelerine ekonomik destektede bulunduk
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaman gelecek Meclisimizde milli ruh oluşacak milli ruha karşı çıkan yurdumun topraklarında kaçacak delik arayacaktır.. buda yakın zamanda yaşanacaktır.....
    Cevapla
  • Tornacı 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd ısrail ıngiliz alman rusya çin yunan bae ve daha nekadar ıslam ve türk düşmanı varsa bu reise düşman içimizdekilerine neoluyo onu anlamıyorum
    Cevapla
  • 1071 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu saydiklarin zaten onlarin Turkiye'deki temsilcileri.!!
    Cevapla
  • Ümmi 3 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan'ın arkasinda RABBİM ALLAH ve Ümmeti Muhammed in dualari var.
    Cevapla
  • kirkdort44 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen, nokta
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR