Meksika'da ilginç corona virüs önlemi

Dünyada yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ABD ve Brezilya’nın ardından en çok ölümün gerçekleştiği Meksika’da plajlara giriş yasak olmasına rağmen, halk kural tanımıyor. Bu soruna çözüm bulmak isteyen genç bir adam ise kostüme girerek tatilcileri koronavirüs hakkında uyarmaya çalışıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 03.08.2020 15:19 GÜNCELLEME 03.08.2020 15:19 DÜNYA
Meksika'da ilginç corona virüs önlemi
Meksika'da ilginç corona virüs önlemi

Koronavirüs salgını tüm dünya genelinde etkisini sürdürüyor. Özellikle salgından en çok etkilenen bölgelerin başında gelen Latin Amerika'da kurallara uyulmuyor. Normalleşme sürecini çok erken yaşayan Meksika'da halk yasak, kural tanımaksızın plajları doldururken, ülkenin doğusundaki Quantina Roo kasabasında yer alan Puerto Morales plajında dolaşan bir genç, hastalığa karşı duyarlılık oluşturmaya çalışıyor.

 

KOSTÜMLE TATİLCİLERİ KORKUTUYOR

Hükümetin Kovid-19 önlemlerini ve yaptırımlarını yeterli bulmayan bazı Meksikalılar ise kendi çözümlerini üretiyor. Bunlardan biri ise Azrail kostümüyle Meksika’nın doğusundaki Quantina Roo kasabasında yer alan Puerto Morales plajında dolaşan genç adam.

 

Elinde asası ve iskelet baskılı kıyafetiyle sahilde dolanan adam Kovid-19’un ölümcüllüğüne eğlenceli bir şekilde dikkat çekmeye çalışıyor. Tatilcileri korkutup evlerine dönmelerini amaçladığını belirten kişi, toplumda Kovid-19’a karşı farkındalık yaratmak istediğini ifade etti.

TÜM PLAJLARA GİRİŞ YASAK

Bununla birlikte, Meksika’da uygulanan seyahat kısıtlamalarına aldırış etmeyen halk, ülkedeki tüm plajlara girişlerin yasak olmasına rağmen tatilinden ödün vermiyor.

Öte yandan, Meksika’da, salgın nedeniyle ason 24 saatte Meksika'da 274 kişi hayatını kaybetti. Meksika Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, ülkede son 24 saatte covid-19 kaynaklı can kaybı 274 artarak 47 bin 746'ya ulaştı. Vaka sayısı da 4 bin 853 artışla 439 bin 46'ya çıktı.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR