İran'dan ABD'li şirket ile PKK/YPG arasındaki petrol anlaşmasına tepki

İran Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK/YPG güdümündeki "Suriye Demokratik Güçleri"nin (SDG) ABD'li bir şirketle yaptığı duyurulan petrol anlaşmasının uluslararası hukukun ihlali olduğunu belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 05.08.2020 14:05 GÜNCELLEME 05.08.2020 14:05 DÜNYA
İran'dan ABD'li şirket ile PKK/YPG arasındaki petrol anlaşmasına tepki
İran'dan ABD'li şirket ile PKK/YPG arasındaki petrol anlaşmasına tepki

Suriye'de terör örgütü PKK/YPG güdümündeki Suriye Demokratik Güçleri'nin, ülkenin doğusundaki petrol kuyularını işletmek için bir ABD'li petrol şirketiyle, uluslararası hukuka aykırı olarak imzaladığı anlaşmaya İran'dan da tepki geldi.

 

İRAN'DAN TEPKİ

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'de SDG adını kullanan terör örgütü PKK/YPG'nin, Suriye'nin kuzeydoğusundaki topraklarda petrol çıkarmak, işlemek ve ticaretini yapmak üzere ABD'de yerleşik "Delta Crescent Energy LLC" adlı şirketle imzaladığı sözleşmenin, uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Anlaşmanın, Suriye'nin toprak bütünlüğünü ve ulusal egemenliğini ihlal ettiğinin altını çizen Musevi, şu ifadeleri kullandı:

 

"Bu anlaşmanın Suriye topraklarında yasa dışı işgalci bir güç olan ABD tarafından imzalanmasının hukuki geçerliliği yoktur. Anlaşma, bu ülkenin Suriye'nin doğal kaynaklarını yağmalamak için attığı bir başka adımdır."

KAYNAK : AA
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Vatan candır 3 yıl önce Şikayet Et
    Inanalimmi hiç inandırıcı değilsin İran
    Cevapla
  • ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    kalleş iran size az bile
    Cevapla
  • izmitli 3 yıl önce Şikayet Et
    iran sen tamamen boş bi ülkesin.
    Cevapla
  • selam 3 yıl önce Şikayet Et
    abd bölgede yenildi bölge ülkelerine santaj yapıyor suriyenin petrolünü satması yasal degil uzaya rafinerimi kuracak ırak ürdün israil üzerinden mi dünyaya açılacak adam yenilmiş pişkin pişkin pay istiyor
    Cevapla
  • şereflikoçhisarli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu şeytana sormak lazım abd denen o büyük şeytan pkk ile açıktan işbirliği yapıyor ya sen?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR