Miçotakis'ten yetki alanı çıkışı: Lahey'e gidelim!

Ege ve Akdeniz'deki deniz yetki alanlarının sınırlandırılması konusunda Türkiye'yle müzakerelere hazır olduklarını belirten Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, sonuç elde edilmemesi halinde Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı başvurmaya ve çıkacak sonucu kabul etmeye hazır olduklarını ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 06.08.2020 15:32 GÜNCELLEME 06.08.2020 15:36 DÜNYA
Miçotakis'ten yetki alanı çıkışı: Lahey'e gidelim!
Miçotakis'ten yetki alanı çıkışı: Lahey'e gidelim!

Harvard Üniversitesi Profesörü ve Aspen Strategy Group İcra Direktörü Nicholas Burns koordinatörlüğündeki güvenlik konulu online forumda konuşan Miçotakis, Türkiye'yle Ege ve Akdeniz'de yaşanan deniz yetki alanları sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

 

"LAHEY KARARINI UYGULAYACAĞIZ"

Miçotakis, "Bizce Türkiye'yle aramızda tek sorun teşkil eden Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'deki deniz yetki alanlarının sınırlandırılması konusunu müzakere etmekten her zaman mutlu olacağımı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok açık şekilde anlattım. Eğer Ankara, bunun ülkelerimiz arasındaki tek sorun olduğunu ve iki taraf bunun çözümü için Lahey'e başvurmayı kabul ederse, Yunanistan Lahey'den çıkacak kararı uygulayacak" dedi.

Türkiye'nin Yunanistan'la yaptığı sondaj görüşmelerini 2016 yılında askıya aldığını ve bu görüşmelerin yeniden başlamasından mutlu olacaklarını kaydeden Miçotakis, "Ancak bunu silah namlusu altında yapamayız. Egemenlik haklarımızın ihlal edileceğine dair tehditler yoluyla müzakere masasında bize şantaj yapılmamalı" diye konuştu.

 

 

"KABUL ETMİYORUZ"

Miçotakis, bir soru karşısında Türkiye'yle ilişkileri yeniden başlatmak istediklerini vurguladı. İlişkileri By-Pass etmek istediklerini belirtse de Yunan Başbakan, Türkiye ile Libya arasında imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası'nı kabul etmediklerini ifade etti.

Söz konusu muhtıranın kesinlikle kabul edilemez olduğunu ve Yunanistan'ın egemenlik haklarını ihlal ettiğini savunan Miçotakis, zira bu muhtıranın Yunan adalarının münhasır ekonomik bölgelerini tanımadığını ekledi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • OSMANLI 3 yıl önce Şikayet Et
    laheyde bunların mezhebinden tarafsız değil olamayacakta siyasi dini mezhepçi karar verecek kesinlikle iyice araştırılmalı olmadı lahayden bilgi istenmeli inceleme yapılmalı
    Cevapla
  • Lan 3 yıl önce Şikayet Et
    Soysuzlar divani. Oyuna gelmeyiz
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Pis bir oyun. Oraya gidelim diyorsa bilinki gizlice anlaşmamışlar.
    Cevapla
  • TRT World Destek 3 yıl önce Şikayet Et
    Adalar denizi Türkiye'ye aittir. İngiliz desteğiyle uydurma devlet Yunanistan adalar denizini gasp etmiştir, aynı şekilde Kıbrısın tamamı da Türkiye'ye aittir.
    Cevapla
  • Harun 3 yıl önce Şikayet Et
    Ab zaten kibris sorunu cozulmeden guney kibrisi ab ye alarak yandasligini ispat etti niye guvenelim ...ba hakimler pakistanli katarli olursa tamam
    Cevapla
  • ali Aksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar karaktersiz,hepsi almanyanin kendi çikarlari besledigi irili,ufakli itler,dogru !türkiye nire avrupa nerde diye,bizi kandirdilar sonra gidip kibrisi AB,üyesi yaptilar!Bunun böyle olacagini biz zaten biliyorduk,her anlaşmazlikta avrupa sinirlari diye,kendi çikarlarini hedefliyecekler,allah belalarini versin,demekten başka bir çaremiz yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR