ABD Kandil'de yine PKK'nın yanında yer aldı!

Türkiye eş zamanlı olarak başlattığı ve özellikle Kandil'de terör örgütü PKK'ya ağır kayıplar yaşattığı operasyonlarla büyük başarılar elde etti. Terörü finanse eden ABD ise TSK'nın başarılı operasyonlarının ardından güç kaybeden PKK'ya desteğe gitti.

ABONE OL
GİRİŞ 07.08.2020 04:13 GÜNCELLEME 07.08.2020 04:24 DÜNYA
ABD Kandil'de yine PKK'nın yanında yer aldı!
ABD Kandil'de yine PKK'nın yanında yer aldı!

Kuzey Irak’taki basın yayın organları geçtiğimiz günlerde ABD’li bir heyetin Kandil’e giderek terör örgütü PKK’nın elebaşları ile görüştüğünü iddia etmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı ise apar topar bir açıklama yaparak haberleri yalanlamıştı. Ancak ziyaretle ilgili yeni iddialar geldi.

 

ABD ASKERİ HEYETİ PKK KONTROLÜNDEKİ BÖLGEDE İNCELEME YAPTI

El- Monitör’ün üst düzey ABD’li bir yetkiliye dayanarak verdiği habere göre, ABD Özel Kuvvetlerinden oluşan askeri heyet Kandil’e gitmedi ama terör örgütünün kontrolündeki bölgelerde incelemelerde bulundu. Türkiye’nin hava harekâtlarıyla vurduğu Zergele kampı ile Kanimasi bölgesini inceleyen ABD askerlerinin, PKK’nın buradaki elebaşlarıyla görüştüğü ve ‘hasar tespiti yaptığı’ öğrenildi.

 

Görüşmede PKK elebaşları, ABD’li heyete ‘Türk hava saldırılarından duydukları rahatsızlığı’ iletti. Türkiye’nin PKK’nın İran’daki kolu PJAK’a terörist taşıyan bir kamyoneti de hedef aldığını anlatan teröristler, hava harekâtında öldürülen militanları ise Amerikalılara ‘siviller’ olarak göstermek istedi. PKK’lıların ABD askerlerine temel şikayet konusu ise Türkiye’nin 15 Haziran’da başlattığı Pençe-Kartal operasyonu oldu.

PKK’lılar harekâtın örgüte verdiği zararı ABD’lilere uzun uzun anlattı. Pençe-Kartal ve Pençe-Kaplan’la birlikte Kuzey Irak’tan Suriye’ye geçişlerin iyice zorlaştığından bahseden teröristler, Türkiye’nin Irak’a doğrudan erişim sağlayacağından duydukları endişeyi aktardı. Cani örgüt, Başika Üs bölgesindeki Mehmetçik varlığından ötürü hissettikleri endişeyi de Amerikalılarla paylaştı.

YORUMLAR 38 TÜMÜ
  • şahin 3 yıl önce Şikayet Et
    noolur vuralımda yanlışlıkla vurduk özür dilerim diyelim
    Cevapla
  • Yakup 3 yıl önce Şikayet Et
    Terörist deyip vuraydınız conileri. Sonrada pardon derdik. Orda olunca sizide terörist sandık
    Cevapla
  • karadeniz 3 yıl önce Şikayet Et
    Vurun bu itleri
    Cevapla
  • Mehmet Emin 3 yıl önce Şikayet Et
    Haberimiz yoktu,yanlislik oldu ,GOMUN ONLARI DA KANDILE OLSUN BITSIN...
    Cevapla
  • Veysel 3 yıl önce Şikayet Et
    Aslında Amerikalılar orada bulunduğu sırada orayı bombalasaydik çok güzel olurdu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR