Macron'dan 'Türkiye imalı' Lübnan açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin Lübnan'ın iç işlerine karıştığına yönelik eleştirileri reddetti. Macron, "Kardeşlik ve yardım söz konusu. Yanılmayın. Çok taraflılığa ve Lübnan halkının çıkarlarına inanan Fransa rolünü oynamazsa, Lübnan’ın iç işlerine karışan İranlılar, Türkler, Suudlular ve bölgedeki diğer güçler olacak" dedi

ABONE OL
GİRİŞ 07.08.2020 07:16 GÜNCELLEME 07.08.2020 09:46 DÜNYA
Macron'dan  'Türkiye imalı' Lübnan açıklaması
Macron'dan 'Türkiye imalı' Lübnan açıklaması

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bulunan Macron, Fransız BFMTV kanalına açıklamalarda bulundu.

 

 

Lübnan halkının içerisinde bir öfkenin bulunduğunu aktaran Macron, "Lübnan'da Cumhurbaşkanının değişmesinden mi yanasınız?" sorusuna, "Özgür, egemen ve gururlu bir Lübnan'a saygı duyuyorum. Bu öfke gençlerdeki enerjiyi ve halktaki gücü gösteriyor. Son aylarda çok şey kötüye gitti." şeklinde yanıt verdi.

Macron, gelecek 3 haftanın Lübnan'ın geleceği için belirleyici olacağını söyledi. AA'nın haberine göre; Lübnan halkının yanında bulunmanın Fransa'nın sorumluluğu olduğunu ifade eden Macron, Lübnanlı yöneticilere emir vermediğini savundu.

TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALDI

 

 

Macron, ülkesinin Lübnan’ın iç işlerine karıştığına yönelik eleştirileri reddederek, "Kardeşlik ve yardım söz konusu. Yanılmayın. Çok taraflılığa ve Lübnan halkının çıkarlarına inanan Fransa rolünü oynamazsa, Lübnan’ın iç işlerine karışan İranlılar, Türkler, Suudlular ve bölgedeki diğer güçler olacak. Bu ülkelerden bazıları bunu Lübnan halkının aleyhine kendi jeopolitik ve ekonomik çıkarları için yapacak." dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, dün Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile patlamanın yaşandığı Beyrut Limanı'nı ziyaret etmişti. Macron ayrıca Avn, Lübnan Başbakanı Hassan Diyab ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile bir araya gelmişti.

YORUMLAR 61 TÜMÜ
  • Içöz 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen kendi ülkenin derdine bak
    Cevapla
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    dedigine sen inanıyorsan tamam o zaman
    Cevapla
  • slmn 3 yıl önce Şikayet Et
    Samimi isen gönder bi 50 milyar euro
    Cevapla
  • egeli 3 yıl önce Şikayet Et
    Eeee senin ne işin var Lübnan'da kefere?!
    Cevapla
  • engin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu "küçük enişte"nın geçmişte bizden birisi halini hatırını sormuş mutlaka. Aksi halde bu kadar "kuyruk acısı"mı anlamak mümkün değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR