Beyrut'taki patlamanın meydana geldiği depo görüntülendi

Beyrut'ta meydana gelen patlama, Lübnan'ın en önemli ekonomik gereçlerinden olan Beyrut Limanını yerle bir etti. Patlamaya sebep olan Amonyumnitrat dolu depoya ilişkin tartışmalar halen devam ederken, deponun patlama öncesinde çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde depoda hiçbir önlemin alınmadığı, patlayıcı maddelerin çuvallar içerisinde bekletildiği görülüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 07.08.2020 10:08 GÜNCELLEME 07.08.2020 10:30 DÜNYA
Beyrut'taki patlamanın meydana geldiği depo görüntülendi
Beyrut'taki patlamanın meydana geldiği depo görüntülendi

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen patlama saldırı mı ihmal mi tartışmalarını da beraberinde getirdi. Özellikle olayda İsrail'in parmağının bulunduğu iddiası yüksek sesle dile getirilirken patlama öncesinde çekilen söz konusu depoya ilişkin bazı görüntüler ortaya çıktı.

 

 

Görüntülerde deponun amonyumnitrat çuvallarıyla dolu olduğu, çuvallarınsa hiç bir önlem alınmadan üst üste dizilmiş vaziyette depolandığı görülüyor.

 

 

TEHLİKELİ DEPOLAMA

Kimyasal gübre olarak da bilinen amonyumnitrat depolanmış vaziyette bulunan yerin görüntüleri sosyal medyadada paylaşıldı.

Eski bir tarihte çekildiği belirtilen fotoğraflarda amonyumnitrat dolu çuvalların birbirlerinin üstüne konulduğu, hiç bir önlem alınmadan o şekilde depolandığı görülüyor.

OLUMSUZ KOŞULLARDA SAKLANMIŞ

Patlayıcı etkisi nedeniyle özel koşullarda saklanması gereken amonyumnitrat için, söz konusu depoda hiç bir önlemin alınmadığı, nizami şartlarda saklanmadığı ifade ediliyor.

Özellikle 3 bin tona yakın patlayıcının depolandığı bu yer için ekstra önlemlerin alınması gerektiği belirtilirken, görüntülerde yalnızca çuvallanmış vaziyette bulunan amonyumnitrarın güvenliksiz bir şekilde saklandığı belirtiliyor.

YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • Harun 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu madde bu şekilde patlamayacağını bu işin uzmanları defaatle ifade ettiler.Bu maddenin patlaması için bir karışım yapılıp etken bir patlayıcıyla faaliyete geçiyormuş.Bu durumda bu işte çok bi acayiplik var kesinlikle.
    Cevapla
  • CrowKing 3 yıl önce Şikayet Et
    2750 ton patlayıcı patlıyor, silo ayakta. Bir uçaktaki 20-30 ton benzin patlıyor 9/11 de, kulaler düşüyor.
    Cevapla
  • asfaf 3 yıl önce Şikayet Et
    israilin işi falan değil bu. bildiğiniz hükumetin suçu yani. bariz.
    Cevapla
  • Maho 3 yıl önce Şikayet Et
    Lübnan Devleti Tekin bir devlet değil, terör örgütlerine her türlü yardımı sağlıyor, bu kadar patlayıcı neden özensiz bir şekilde depolanıyor, herhalde ihtiyacı olan teröristler gelip alıp gidiyor ihtiyacı kadar. Hiç bir platformda Türkiye'yi desteklemiyorlar, daha bir kaç ay önce bir oylama yapılmıştı da Türkiye lehinde oy kullanmayıp, çekimser kalmıştı. Ölen masum insanlara üzüldüm Allah Rahmet eylesin, İlk yardıma koşan biz oluyoruz, Fransız Lider Macron hemen ziyarete gidiyor, halk sokakta macron'a aman bizi kurtar Fransa'dan başka bizi kurtaracak hiç bir devlet yok diye bağrışıyorlar, bu işte bir bit yeniği var ya neyse.
    Cevapla
  • Resim 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne bit yeniği olacak kardeş adamların çoğu hristiyan eski Fransız sömürgesi daha geçen haririyi suudların elinden makron almış Fransa Akdeniz'de ki zenginliğe çökmek istiyor bunlarda bahanesi
    Cevapla
  • kocaeli 3 yıl önce Şikayet Et
    patlama bölgesine roket atıldığı kesin videolarda da saptandı... sosyal medyada videolar var neden amonyum nitrattan kaynaklıymış gibi servis ediyorsunuz ki israilin depoyu vurduğu kesin.... hamasın eline geçip israilde kullanılma olasılığına istinaden israilin gerçekleştirdiği bir saldırı...
    Cevapla
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum. yoksa israil bu kadar çabuk zıplamazdı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR