Erdoğan 'Kıymeti harbiyesi yok' dedi! Şer ittifakına o ülkeden destek geldi

Türkiye'yi Doğu Akdeniz'de saf dışı bırakmak isteyen Yunanistan ile Mısır'a Birleşik Arap Emirlikleri'nden de destek geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.08.2020 16:41 GÜNCELLEME 08.08.2020 16:43 DÜNYA
Erdoğan 'Kıymeti harbiyesi yok' dedi! Şer ittifakına o ülkeden destek geldi
Erdoğan 'Kıymeti harbiyesi yok' dedi! Şer ittifakına o ülkeden destek geldi

Türkiye ve Libya arasında imzalanan deniz yetki anlaşmasının ardından Doğu Akdeniz'de sinsi planlar için devreye giren Mısır-Yunanistan ittifakı sözde anlaşmalarıyla Türkiye'nin mutabakatını boşa çıkarmaya kalktı. Yunanistan ve Mısır arasındaki sözde anlaşmaya Birleşik Arap Emirlikleri'nden de destek geldi.

 

YUNANİSTAN SÖZÜNÜ TUTMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in araya girmesiyle Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de kısa bir süre sondaj çalışmalarına ara verdiğini ancak Yunanistan'ın sözünü yerine getirmemesi üzerine sondaj çalışmalarının yeniden başladığını açıkladı.

MISIR-YUNANİSTAN ANLAŞMASI

Türkiye'ye verilen sözleri yerine getirmeyen Yunanistan, Mısır ile anlaşma yaparak, Türkiye ile Libya arasındaki anlaşmayı boşa çıkarmaya kalktı.

ERDOĞAN: ANLAŞMANIN KIYMETİ HARBİYESİ YOK

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ile Mısır'ın yaptığı anlaşmanın kıymeti harbiyesinin olmadığına dikkat çekti.

TÜRK DONANMASI DOĞU AKDENİZ'DE

Bölgede gerilim oldukça yüksek. Yapılan anlaşmaya masada yanıt veren Türkiye sahada da cevabını vermek için donanmasını Doğu Akdeniz'e gönderdi.

BAE TARAFINI SEÇTİ

Bu süreçte Yunanistan ile Mısır'a destek veren ilk ülke Birleşik Arap Emirlikleri oldu.

BAE Devlet Bakanı Enver Muhammed Gargaş, "Mısır ile Yunanistan arasındaki deniz sınırlarının belirlenmesi anlaşması, uluslararası hukukun orman hukukuna karşı bir zaferidir. Uluslararası hukuk sistemi, devletler arasındaki ilişkileri yöneten ve güvenlik ve barışı sağlayan sağlam bir temeldir. Uygar ülkeler, uluslararası ilişkileri düzenleyen temeller nedeniyle siyasi ihlalleri meşrulaştıramazlar." ifadelerini kullandı

BAE Devlet Bakanı Enver Muhammed Gargaş

YORUMLAR 133 TÜMÜ
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu nesebi ingiliz, kanı yahudi kırması olan BAE yönetimi, US ve israilin hukukunu meşru sayıyor
    Cevapla
  • seckin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bae mısır geri alınmalı.
    Cevapla
  • Sınır 3 yıl önce Şikayet Et
    Siyonist uşaklarından ne beklenir.bu anlaşma bunların fikri değil.siyonistlerin fikri.bunlar uşaklıklarını yapacaklar.yunanistanı ekonomik buhrana sokanlar siyonist uzantısımasonlardı.ve güya yunanistanı kurtaracam diye ağır anlaşmaları öne süren siyonistler.yunanistanı öne sürüyor.sisi denilen uşak zaten tam uşaklığına devam ediyor.
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    bu bae sonu herhalde türkiyenin elinden olacak
    Cevapla
  • Ataa 3 yıl önce Şikayet Et
    Canim Türkiye hic Gözünün yasina bakmadan Selanik ve bütün Adalari Alalim... Cünkü kasinan belli...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR