Lübnan'da son dakika gelişmesi! Başbakan açıkladı

Lübnan’daki Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlamanın ardından başlayan protestolar sonrası Lübnan Başbakanı Hassan Diyab’tan son dakika açıklaması geldi. Lübnan Başbakanı Hassan Diyab, “Pazartesi günü Bakanlar Kuruluna erken seçim yapılması için bir öneri sunacağım" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.08.2020 21:01 GÜNCELLEME 08.08.2020 22:25 DÜNYA
Lübnan'da son dakika gelişmesi! Başbakan açıkladı
Lübnan'da son dakika gelişmesi! Başbakan açıkladı

Lübnan’daki Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlamanın ardından başlayan protestolar sonrası Lübnan Başbakanı Hassan Diyab erken seçim kararı aldıklarını açıkladı.

ERKEN SEÇİM KARARI

Diyab yaptığı açıklamada, Beyrut Limanı’ndaki felaketin sorumlularından hesap sorulacağına vurgu yaptı. Başbakan Diyab, "Siyasi partiler mevcut krize bir çözüm bulana kadar iki aylık bir süre boyunca sorumluluk almaya hazırım. Pazartesi günü Bakanlar Kuruluna erken seçim yapılması için bir öneri sunacağım" diye konuştu.

Göstericiler bakanlık binalarını bastı


'LÜBNANIN DESTEĞE İHTİYACI VAR'

Başbakan Diyab, "Yıkıcı etkiler bırakan Beyrut Limanı felaketinin ağırlığı altında yaşıyoruz. Beyrut Limanı felaketinden sorumlu olan herkes soruşturulmalı. Lübnan büyük bir felaket yaşıyor ve desteğe ihtiyacı var. Yardım sağlayan herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Beyrut’taki protestolarda tansiyonun giderek yükselmesi ile şu ana kadar 142 kişi yaralandı.

 

 

YORUMLAR 50 TÜMÜ
  • derviş 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu önünüzde bu kadar örnek var eeeyy arap halkları? Hangi ülke halkı ayaklandı da adam oldu ülke şu son 10 yılda? Hepsi 10 yıl önceki hallerinden kat be kat daha kötü. Bu aklı evveller sanıyorki sokağa çıkıp ayaklanınca ertesi gün şen şakrak olacak herkesin cebinden paralar fışkıracak...
    Cevapla
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa, israil ve abd, Türkiye'nin yakındoğu komşu devletlerinde savaş çıkarıyor, göründüğü gibi tek tek yıkılıyor bu devletler. Hain Batı'nın planı Türkiye'yi yıkmak.
    Cevapla
  • A.A.A 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Patlamada, Dahlan denilen adamın Parmak izi var.! Siyasi çöküntüyü, Fransa yapacak.!
    Cevapla
  • Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Makaron pisliği orada ayaklanmanın işaretlerini vermişti. Devrim demişti.Hemen ardından gösteriler başladı.Bizim de orada olmamız önemliydi. Lübnan Halkını yalnız bırakmamalıyız. Herkesi sivil yardım örgütleri ve kızılayın ilgili hesaplarına yardım atmaya davet ediyorum.
    Cevapla
  • DİRİLİŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Makron Lübnana gitti ortalık toz duman.Kafanızı kullanın Lübnanlılar kafanızı.Patlama ve sonrası Lübnan için bir senaryodan ibaret.Sakin olun ve oturun oturduğunuz yerde.Yoksa ülkenizi toz duman edecekler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR