Türkiye'ye ait S-400'lerin F-16 ve F-4'lere yaptığı ABD'yi kızdırdı

ABD'li Kongre üyelerinin Türkiye'nin S-400 sistemlerini Amerikan F-16 ve F-4 savaş uçaklarına karşı test etmesine "çok kızdığı" belirtildi. Bu eylemin özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beyaz Saray'la görüşmesinden bir gün sonra gerçekleştiğine dikkat çekildi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.08.2020 13:56 GÜNCELLEME 17.08.2020 05:36 DÜNYA
Türkiye'ye ait S-400'lerin F-16 ve F-4'lere yaptığı ABD'yi kızdırdı
Türkiye'ye ait S-400'lerin F-16 ve F-4'lere yaptığı ABD'yi kızdırdı

Defense News'in kaynaklarına dayandırdığı haberine göre; temmuz ayındaki tatbikat sırasında Türkiye'deki S-400 sistemlerinin F-16 savaş uçağına kilitlenmesi karşısında büyük bir kızgınlık duyan ABD'li Kongre üyeleri, bunu ABD de dahil F-16 kullanan diğer ülkelere yönelik "gizli tehdit" olarak niteledi.

 

"ERDOĞAN'IN GÖRÜŞMESİNDEN BİR GÜN SONRA"

ABD'li bir kaynak, "Bu sadece kasıtlı bir olay değildi, aynı zamanda bu olay Erdoğan'ın Oval Ofis'le telefon görüşmesinden bir gün sonra gerçekleşti" dedi.

 

"TÜRKİYE'NİN S-400 ALMASI PUTİN'İN ÇIKARINA"

Defense News'e demeç veren ABD Senatosu Dışişleri Komitesi Başkanı Jim Risch, "Türkiye, çok uzun zamandır stratejik müttefikimiz ancak ilişkilerimiz son yıllardA bozuldu ve bozulmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rus S-400 sistemlerini satın alması, ilişkilerimizin niteliğini ciddi şekilde değiştirdi. Bu alım, rakibimiz Putin'in çıkarına ve NATO'nun bütünlüğünü tehdit ediyor" ifadelerini kullandı.

TASS: Türk S-400'leri F-16 ve F-4 uçaklarıyla test edildi

"S-400'LER DENENDİ" İDDİASI

7 Temmuz'da Fighter Jets World portalı, Türk ordusunun Ankara yakınlarındaki Mürted Hava Üssünde S-400 hava savunma sistemini Amerikan F-16 ve F-4 savaş uçaklarına karşı test ettiğini yazmıştı.

S-400 KRİZİ

Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerde krize neden olan Rus yapımı füze savunma sistemi S-400'lerin Türkiye'ye teslim anlaşması Eylül 2017'de imzalanmıştı. Moskova, Türkiye'ye ilk S-400 sevkiyatını Temmuz 2019'da başlatmıştı.

ABD'nin çeşitli yaptırım tehditlerine rağmen Ankara, bu konuda taviz vermeyi kesin bir dille reddetmiş ve ek S-400 sistemlerini satın almaya yönelik müzakerelere devam etmişti. ABD, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri alımı sonrası Türkiye'yi F-35 programından çıkardığını duyurmuştu.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 111 TÜMÜ
  • Vagon 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu durum batılıların tekrar birlikte ülkemize yönelmesine ve tehditlerine neden olacak..dogalgaz rezervleride tuz biber oldu... Büyük Savaş düne göre bugün daha yakın...ama bizim toplum eskisi gibi değil..ne olur Allah bilir..
    Cevapla
  • boybeyi 3 yıl önce Şikayet Et
    f 35e de kilit atarız, Allah'ın izniyle
    Cevapla
  • admin 3 yıl önce Şikayet Et
    senetor adam olsaydiniz da patriotlari zamaninda verseydiniz Trump bile anladi biz satmassak gider baska yerlerden alirlar dedi onurlu olun biraz adam olun F16 lar siz sattiniz biz aldik bizim malimiz artik istedigimizi yapariz size mi soracagiz
    Cevapla
  • nurullah yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    siz işinize bakın bizde işimize bakalım sorun yok
    Cevapla
  • Afyondan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ypg ye pkk ya fetö ye destek verirken siz, bizde çok dedik yapma diye hâlâ veriyosunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR