ABD'li medya kuruşu Wuhan'daki laboratuvarı gezdi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli NBC Televizyonu, Koronavirüs salgınının yayılım merkezi olan Wuhan'daki viroloji laboratuvarına girdi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.08.2020 10:03 GÜNCELLEME 16.08.2020 17:29 DÜNYA
ABD'li medya kuruşu Wuhan'daki laboratuvarı gezdi
ABD'li medya kuruşu Wuhan'daki laboratuvarı gezdi

Wuhan Viroloji Enstitüsü, koronavirüs salgının merkezi olarak gösteriliyor. Özellikle virüs alanında yapılan çalışmalar nedeniyle bir sızıntı ihtimalinin gündeme geldiği bu laboratuvarı Çin sır gibi saklıyordu. Buranın varlığını ve çalışmalarını bile gizlemek durumunda kalan Pekin yönetimi, Kovid-19 baskıları nedeniyle propaganda faaliyetleri için Enstitünün kapılarını açtı. Hem de ABD'li NBC'ye.

 

 

KOMPLO TEORİSİ SAVUNMASI

Tüm dünyada sunulan kanıtlara karşılık halen Çin, Wuhan Enstitüsü'nün salgının sebebi ve merkezi olmadığını iddia ederken, kendini temizlemek için propaganda faaliyetlerine başladı.Enstitü'nün yüksek güvenlikli olmasına karşılık virüs sızıntısına sebebiyet vermiş olma ihtimalini kabul etmek istemeyen Çin yönetimi, salgının başından bu yana ilk kez bir uluslararası medya kuruluşuna, enstitüye girme izni verdi.

 

 

NBC'ye tesisi gezdiren Wuhan Enstitüsü müdürü Wang Yanyi, merkezi ve Çin'in adını temize çıkarmak için, iddiaların komplo teorisi olduğunu savundu. Yanyi, "Virüsün kaynağı için günah keçisi olarak hedef alınmamız talihsiz bir durum. Herhangi bir kişi, virüse karşı mücadelede araştırma ve ilgili çalışmaları yürütürken haksız veya kötü niyetli suçlamalara maruz kaldığı için kaçınılmaz olarak sinir bozukluğu yaşayacaktır." dedi.

DÜNYANIN EN GÜVENLİ LABORATUVARLARINDAN BİRİ

Enstitü müdür yardımcısı Yuan Zhiming, virüsün enstitüden kaynaklanmış olabileceğini reddederken, bu tesisin dünyanın en güvenli laboratuvarlarından biri olduğunu belirtti. Ayrıca tesisteki bilim insanlarının, hastalığın halk arasında yayılmaya başlamasından sonra ilk koronavirüs örneklerini aldıklarını ifade etti..

Yuan, "Hastaneden gönderilen SARS benzeri pnömoni veya nedeni bilinmeyen zatürre örnekleriyle 30 Aralık'ta temas kurduğumuzu defalarca vurguladım. Daha önce yeni koronavirüsle karşılaşmadık ve olmayan bir virüsün laboratuvardan sızması mümkün değil." dedi. Wang ise, enstitüdeki bilim insanlarının hiçbirinin virüse yakalanmadığını, bunun da patojenin tesisten kaçmış olma ihtimalinin son derece düşük olduğunu iddia etti.

TEMİZE ÇIKMA ÇABASI

ABD'li medya kuruşuşunun görüştüğü Çinli yetkililer, salgının Wuhan'da bulunan bu laboratuvarda çıkma ihtimalinin bulunmasını reddederken, bu durumun politik çıkarlar nedeniyle oluştuğu, bu yüzden Çin'in ve enstitünün günah keçisi ilan edildiği belirtildi. 

Virüsün kaynağının Wuhan olduğu iddialarını reddeden Enstitü Müdür Yardımcısı Yuan , virüsün ilk çıktığı yer olduğu belirtilen hayvan pazarı konusunda da bir kanıt bulunmadığını ifade etti.

Yuan, "Şimdiye kadar, yeni koronavirüsün Wuhan'daki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı'nda hayvanlardan insanlara sıçradığını gösteren hiçbir kanıt yok hayvanlardan insanlara nasıl sıçradığı henüz net değil. İlk aşamalarda, hangi hayvandan ve ne zaman ve nasıl yayılmanın meydana geldiği hâlâ araştırma konusu." dedi.

KAYNAK : NBC
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Bir Dost 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaynağı ister amerika ister çin olsun nefret ettiğim 2 ülke. benim için birbirinden farkları yok. Allah ikisininde yakın zamanda belasını versin, kuru ekmeğe muhtaç etsin.
    Cevapla
  • hıghlander 3 yıl önce Şikayet Et
    peki üzerinize atılı böyle bir suç varken,kabul etmediğinize göre.niçin virüsün Çin'de olmayan çıkış kaynağı ile ilgili araştırma yapıp(savunmanızı desteklemek için),bulguları ve delillerinizi ilan etmiyorsunuz..nereden geldi o zaman..bu konuda bir çabanız görülmüyor.Bu virüsün geliştirme aşamasında zarar verdiği insan yığınlarının tepkisinden mi çekiniyorsunuz.
    Cevapla
  • Cengiz Han 3 yıl önce Şikayet Et
    virüsün kazananı 4 amerikan şirketi ise, Kaynağı da Amerika ve o 4 şirkettir. Bill Gates i tebrik ederim. Hem olu sayısı hem virüs kaynaklı olduğu, hem de tarihleri iyi tesbit etmiş önceki yıllarda ki konuşmasında.. !!!
    Cevapla
  • Mmmm 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence virüs amerikada üretilip Çine karşı silah olarak gizlice Çine gönderildi. Sonra iş bu hale geldi. Yani bence.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalık.. Ingiltere bu olayın 2019 subat ayında ilk defa Italya da görüldüğünü onayladı. Ayrıca, bizim Afyonda, kar topu oynayan çocuklardan birisinin ölüm nedeni araştırılmalı. 2019 mart ayında olmuştu. Teşhis konulmadı suç belediyeye atılmıştı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR