New York Times, Yunanistan'ın 'gizlice' sınır dışı ettiği sığınmacıları yazdı

Amerikan New York Times gazetesi, Yunan yetkililerin, mart ayından bu yana en az 1072 sığınmacıyı can güvenliklerini tesis etmeden, şişme botlarla denize bıraktığını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.08.2020 12:35 GÜNCELLEME 16.08.2020 12:35 DÜNYA
New York Times, Yunanistan'ın 'gizlice' sınır dışı ettiği sığınmacıları yazdı
New York Times, Yunanistan'ın 'gizlice' sınır dışı ettiği sığınmacıları yazdı

Yunanistan'ın sığınmacılara yönelik uygulamaları dünya medyasının gündeminde.

 

New York Times'taki habere göre Yunanistan, bölgedeki sığınmacıların birçoğunu şişme botlarla ülke kara suları sınırına terk etti. 

Gazetenin bağımsız kaynaklara ve Türk Sahil Güvenliğine dayandırdığı haberinde, mart ayından bu yana en az 1072 sığınmacının 31 ayrı seferde denize bırakıldığı kaydedildi.

 

"KEŞKE BOMBADIRMANDA ÖLSEYDİM"

Söz konusu sığınmacılardan, Türk Sahil Güvenliği tarafından kurtarılan Suriyeli öğretmen Necma el-Hatib, yaşadıklarını "insanlık dışı" olarak nitelendirdi. Hatib, kendisiyle birlikte 22 kişinin, 26 Temmuz'da Rodos Adası'ndan yüzü maskeli Yunan yetkililer tarafından alınarak, can güvenliği sağlanmaksızın denize bırakıldığını söyledi. 

Gazeteye başından geçenleri anlatan 50 yaşındaki Hatib, "Suriye'yi bombalanma korkusuyla terk ettim. Ancak bunlar başımıza geldiğinde keşke bombardımanda ölseydim dedim." ifadelerini kullandı.

SİSTEMATİK SINIR DIŞI

Yunan yetkililer söz konusu iddiaları reddetse de uzmanlar, Yunanistan'ın özellikle koronavirüs salgını döneminde sığınmacıları sınır dışı etmesinin sistematik ve koordineli bir çabanın ürünü olduğunu düşünüyor.

Öyle ki binlerce kişi, Yunanistan sınırları içerisine girmelerine rağmen yasal haklarından mahrum bırakılıyor. Ayrıca, bu kişilerin, Yunanistan'ın sınır dışı kararına itiraz etmeleri yasaklanmış durumda. 

YORUMLAR 2
  • 25344566 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatan için canını vermek şehitlik tir kaçmak ise kalleşlik...
    Cevapla
  • Gakko 3 yıl önce Şikayet Et
    AB nin kuralları bunlar alçak bir birlik Yalan dan başka bir şey yok gerçekler hep farklı
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR