Lukaşenko'dan eylemcilere: Rusya düzeni sağlamak için müdahaleye hazır

Belarus'ta başkanlık seçimlerinin hileli olduğunu savunan binlerce kişiyeniden sokağa dökülüp Lukaşenko'yu istifaya çağırdı. Lukaşenko ise göstericilere cevap olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Belarus'ta düzeni sağlamak için istediği takdirde kendisine güvenlik güçleri desteği sağlamaya hazır olduğunu açıkça duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 16.08.2020 16:53 GÜNCELLEME 16.08.2020 16:54 DÜNYA
Lukaşenko'dan eylemcilere: Rusya düzeni sağlamak için müdahaleye hazır
Lukaşenko'dan eylemcilere: Rusya düzeni sağlamak için müdahaleye hazır

Belarus'ta eylemcilerin öfkesi dinmiyor. Lukaşenko'nun yeniden iktidara gelişinin arkasında şaibeli seçim sonuçlarını olduğunu savunan göstericiler, Başkan'ı istifaya çağırdı. Eylemlerini sürdüren eylemcilereyse Lukaşenko'dan gözdağı geldi. Hem de Moskova hattı üzerinden.

 

 

"RUSYA MÜDAHALEYE HAZIR"

26 yıldır Belarus'ta iktidarda olan Lukaşenko cumartesi akşamı Putin ile uzun süren bir telefon görüşmesi yaptı. Putin'in 'müdahaleye hazır olduğunu' söyleyen Lukaşenko, "Askeri unsurlara gelince Rusya Federasyonu ile bir anlaşmamız var" dedi. 65 yaşındaki lider "Bazı anlar var ki bu anlaşmaya uyuyor" ifadelerini kullandı.

Lukaşenko  göstericilere cevap olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Belarus'ta düzeni sağlamak için istediği takdirde kendisine güvenlik güçleri desteği sağlamaya hazır olduğunu duyurdu.

 

 

BELARUS'TA MEYDANA GELEN EYLEMLER

Belarus'taki protestolar başkanlık seçimlerinin yapıldığı 8 Ağustos'tan beri devam ediyor. Göstericilere sert müdahalelerde bulunan polis yaklaşık 7 bin kişiyi gözaltına aldı.

Pazartesi ise Alexander Taraikovsky isimli 34 yaşındaki gösterici protestolarda tartışmalı bir şekilde hayatını kaybetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR