Wuhan'da sosyal mesafesiz normalleşme: Partiler ve festivaller

Koronavirüs salgınının merkezi olan Wuhan, pandemiden aylar sonra hiç bir şey yokmuş gibi normale döndü. Özellikle ev hapislerinin, karantinaların yaşandığı ve yalnızca bir kaç ay önce hayalet şehre dönen bölgede bugün partiler ve festivaller düzenleniyor. Hem de tedbirlere hiç riayet edilmeden.

ABONE OL
GİRİŞ 17.08.2020 15:44 GÜNCELLEME 17.08.2020 15:45 DÜNYA
Wuhan'da sosyal mesafesiz normalleşme: Partiler ve  festivaller
Wuhan'da sosyal mesafesiz normalleşme: Partiler ve festivaller

Koronavirüs salgını 2020 yılını adeta yıktı geçti. Dünyanın hemen her yerinde baş gösteren virüs salgını, milyonlarca kişiyi etkilerken, salgının başkenti olan Wuhan da hayatı durdurma noktasına getirmişti. 

 

 

Aylar boyunca süren virüsle mücadele, yaz mevsiminin de gelişiyle yerini normalleşme sürecine bırakırken, salının merkezi olan Wuhan'da normalleşme farklı bir şekilde uygulanıyor. Dünyanın pek çok yerinde salgına karşı azami önlemler uygulanırken, Wuhan'da partiler ve festivaller düzenlenmeye başlandı. Hem de önlemler gözardı edilerek.

 

 

SOSYAL MESAFE-ÖNLEMLER UYGULANMIYOR

Tüm dünyada 21 milyon 800 binden fazla kişiye bulaşan ve 770 binden fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüs pandemisinin başlangıç noktası olan Wuhan'dan gelen görüntüler herkesi şaşkına çevirdi.

Karantina uygulamalarının kaldırıldığı bölgede, sıcak havadan bunalanlar partiler ve eğlenceler düzenleyerek toplu olarak havuzlara girdi. Havuzlarda düzenlenen eğlenceleri takip eden Wuhan'lılar  koronavirüs riski yokmuşçasına maske takmadan, adım atacak dahi yer kalmayan havuzlarda binlerce kişiyle birlikte gösterileri izledi.

BÜYÜK RİSKLERİN HABERCİSİ

Uzmanlar, vaka sayısı olmasa bile başka şehirlerde ve diğer ülkelerde risk devam ederken 'sosyal mesafe'nin hiçe sayılmasının ilerde daha büyük riskler doğurabileceğini belirtiyor.

Wuhan'da daha önce de festivaller düzenlenmeye başlamış, kalabalık gruplar eğlenceleri birlikte takip etmişti.

YORUMLAR 4
  • Kimki 3 yıl önce Şikayet Et
    Bişey olmaz agalar ver coşkuyu ver coşkuyu ye fareyi sal coronayı
    Cevapla
  • bergamali 3 yıl önce Şikayet Et
    mikroplar sizin yuzunuzden dunya durdu
    Cevapla
  • Tunga 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar öyle bı karantina yaptık heryeriherseyi kapattı biz gibi formalite karantina yapmadı
    Cevapla
  • caylak 3 yıl önce Şikayet Et
    ayni tas ayni hamam misali
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR