Koronavirüs salgınında mutasyon müjdesi: Olumlu geçirmiş olabilir

Koronavirüs'ün mutasyon seyrine ilişkin umut verici bir açıklama yapıldı. D614G mutasyonunun olumlu sonuçlanmış olabileceği belirten Singapur'un Uluslararası Salgın Hastalıklar biriminin başkanı Paul Tambyahi, salgının yayılma hızının artarken, öldürücülük etkisinin azaldığına dikkat çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 18.08.2020 09:42 GÜNCELLEME 18.08.2020 09:42 DÜNYA
Koronavirüs salgınında mutasyon müjdesi: Olumlu geçirmiş olabilir
Koronavirüs salgınında mutasyon müjdesi: Olumlu geçirmiş olabilir

Koronavirüs salgınının en başından bu yana belirtilen mutasyon sürecine ilişkin  Singapur'un Uluslararası Salgın Hastalıklar biriminin başkanı Paul Tambyahi açıklama yaptı. Salgının yayılma hızının arttığını belirten Tambyahi, öldürücülük etkisinin düştüğünü açıkladı.

 

MUTASYON SONUCU OLUMLU

Paul Tambyah'a göre bu mutasyonun olumlu bir sonucu oldu. Tambyah verilerin bazı bölgelerde D614G mutasyonunun daha az insan öldürdüğünü gösterdiğini aktardı.

Tambyah, "Daha bulaşıcı ancak daha az ölümcül bir virüse sahip olmak iyi bir şey olabilir" dedi.

 

NTV'nin haberine göre, D614G adı verilen mutasyon başta Avrupa ve Amerika kıtaları olmak üzere dünya genelinde en yaygın görülen Kovid-19 türü. Araştırmacılar erken dönemde gerçekleşen bu mutasyon nedeniyle Covid-19'un yayılma hızının yaklaşık dört kat arttığını duyurmuştu. Bilim Kurulu üyeleri de daha önceden salgında mutasyon etkisine ilişkin açıklamalar yapmıştı.

 

KAYNAK : NTV
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • İBRAHİM 3 yıl önce Şikayet Et
    ilk defa güzel içimizi rahatlatan bir haber okudum ama uzun sürmez birkaç gün içinde yalanlayanlar çıkar ve daha tehlikeli hale geldi derler.
    Cevapla
  • Fb21 3 yıl önce Şikayet Et
    DSÖ munafıkların elinde ...neden Çin’deki virüsü acil kodla dünyaya ilan edmedi....Asli görevi kötüye kullandı .....!
    Cevapla
  • MİSAFİR 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberi DSÖ ve Bilim Kurulu yalanlayabilir.
    Cevapla
  • Bir vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bununla yaşamayı öğrenin diyorlar kısaca. Kimseyi içeri tıkamazlar şu saatten sonra. Dünya 3 ay çalışmadı sonuç ekonomik küçülme. Bir 3 ay daha kapatılırsa dünya topu atar. İnsan kümes hayvanları gibi içeri kapatılacak bir varlık değil. Fıtratına aykırı.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Koronavirüs Tahmini 5-6 Ay sonra Aynen Grip gibi olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR