CIA'dan Çin'e bilgi sızıntısı

ABD'de eski Merkezi İstihbarat Teşkilatı çalışanı bir kişi, Çin'e "gizli bilgi verme" ile suçlanarak gözaltına alındı. Teşkilat çalışanının bilgileri sızdırdığı iddia edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.08.2020 10:22 GÜNCELLEME 18.08.2020 10:50 DÜNYA
CIA'dan Çin'e bilgi sızıntısı
CIA'dan Çin'e bilgi sızıntısı

ABD'nin istihbarat servisi CIA'da bilgi sızıntısı iddiasıyla bir personel gözaltına alındı. ABD Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada,CIA personeli 67 yaşındaki Alexander Yuk Ching Ma'nın, 14 Ağustos'ta "üst düzey istihbarat bilgilerini Çinli yetkililere vermek" suçlamasıyla gözaltına alındığı duyuruldu.

 

 

ÜST DÜZEY BİLGİLERİ PAYLAŞMIŞ

Açıklamada, Hong Kong doğumlu bir ABD vatandaşı olan Ma'nın, 1982'de CIA için çalışmaya başladığı ve Mart 2001'de 3 günlük süreçte Hong Kong'daki bir otelde Çinli yetkililer ile aralarında ticari anlaşmaların da olduğu "üst düzey gizli bilgileri" paylaştığı vurgulandı.

Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ABD'yi vurmasının ardından iki ülke arasındaki gerilim artmış, ABD Çin'e çeşitli yaptırımlar getirmişti. Daha önce de Çin için çalışan eski bir CIA personeli 19 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR