DSÖ'den dünyaya grip aşısı olma çağrısı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), sonbaharda yeni tip corona virüsle (Covid-19) benzer semptomlara sahip olan grip hastalarındaki artışın önüne geçmek için dünyaya grip aşısı olma çağrısında bulundu. Böylelikle Covid-19 şüphesiyle hastanelere başvuran grip hastalarının önüne geçilebilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 18.08.2020 18:04 GÜNCELLEME 18.08.2020 19:45 DÜNYA
DSÖ'den dünyaya grip aşısı olma çağrısı
DSÖ'den dünyaya grip aşısı olma çağrısı

Dünya Sağlık Örgütü’nün(DSÖ) baş danışmanlarından Bruce Aylward, sonbaharda yeni tip corona virüsle hemen hemen aynı semptomlara sahip olan grip hastalığının önüne geçilmesi için dünyaya geniş kapsamlı bir aşılama çağrısı yaptı. Bu şekilde “yüksek ateş”, “öksürük” ve “yorgunluk” gibi ortak belirtilere sahip olan iki hastalığın birbirinden ayırt edilerek hastanelerde oluşacak doluluğun önüne geçilmesi hedefleniyor.

Öte yandan, dünya genelinde yeni tip corona virüs nedeniyle şu ana kadar 22 milyon 122 bini aşkın kişinin enfekte oldu, 778 bin kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

 

BAĞIŞIKLIK YÜZDE 10'DAN AZ

Diğer taraftan, DSÖ’den bulaşıcı hastalık uzmanı Maria Van Kerkhove daha önce yaptığı açıklamada corona virüse karşı bağışıklığın toplumun yüzde 10’undan daha azında oluştuğunu söylemişti.

YORUMLAR 5
  • musa erol 3 yıl önce Şikayet Et
    gecmiste okadar grip asisi yaptirdi insanlar sonuc madem asi olunuyor seneye neden bidaha olunuyor bu nasi bir asi bunun adi sezonluk ilac olsa gerek eger dso grip asisi olun diyosa ben supelenirim 2 . dalga da bu ilacin bi rolu olurmu acaba
    Cevapla
  • VATANDAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    dsö ilaç firmaları daha çok kazansınlar istiyor,komisyonunu alacak tabii ki... başka hiç bir ilraatı yok...
    Cevapla
  • 44 delikanli 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerika İngiltere grip asisini artırdı para lazım la yalama ABD seni tanımıyor halan ona calisiyorsun
    Cevapla
  • Huzur 2 3 yıl önce Şikayet Et
    sizlere hayırlı olsun tamda sizin gibi ahlaksızlar kullanır
    Cevapla
  • Ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olmakmı muhetemelen yine bir oyun peşindesiniz
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR