İlginç gelişme: Hafter güçleri Rus yapımı helikopteri bırakıp kaçtı

Hafter milisleri, henüz bilinmeyen bir nedenle Sirte'nin batısına iniş yaptıktan sonra Rus yapımı helikopteri bırakıp kaçtı. Mil Mi-17 tipi helikopter Libya Ordusuna geçerken, askeri araç Sirte sınırındaki Ebu Gureyn beldesine nakledildi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.08.2020 13:41 GÜNCELLEME 19.08.2020 13:41 DÜNYA
İlginç gelişme: Hafter güçleri Rus yapımı helikopteri bırakıp kaçtı
İlginç gelişme: Hafter güçleri Rus yapımı helikopteri bırakıp kaçtı

Hafter milislerinin henüz bilinmeyen bir nedenle Sirte'nin batısına iniş yaptıktan sonra, Rus yapımı Mil Mi-17 tipi bir askeri helikopteri bırakıp kaçtığı öğrenildi.

Libya Ordusu daha sonra, helikopteri ele geçirip Sirte sınırındaki Ebu Gureyn beldesine nakletti.

Hafter milislerini 18 Mayıs'ta stratejik Vatiyye Askeri Üssü'nden çıkarmayı başaran Libya Ordusu, haziran ayı başında başta başkent Trablus il sınırının tamamı olmak üzere, ülkenin batısındaki tüm önemli yerleşim birimleri ve geçiş noktalarını Hafter milislerinden arındırarak Sirte'ye kadar ilerlemişti.

 
KAYNAK : AA
YORUMLAR 74 TÜMÜ
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Olumdaha yokmu Ruslardan alın Libya hükümetine verin ordunuz güçlensin öbürlerinide getirin
    Cevapla
  • İbrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Sihanın müdahale edeceğini düşünmüşlerdir. Baksanıza video üstten çekilmiş. Cenabı Allah kardeşliğimizi pekiştirecek hissettirecek yollar bulmayı nasip eylesin. Amin
    Cevapla
  • Fikir 3 yıl önce Şikayet Et
    Düşman olsam, libya üzerinden Türkiyeye ders veririm... Türkiye nin hareketleri aslında dışa karşı husumet değil. Islam dünyasındaki sorunları kendimiz halletsek, gayrimuslime yansimayacak sorunlarımız... Daha ilerde ne olur diye korkuyor Kafir. Ne olacak, topragimiz var insan var, kendimize yeteriz inş, dogal zenginlik varsa ticaret ile ulasabilirler. Masum olan müslümandan korkmasına gerek yok. Suclu olan cezası neyse onu ceker.
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabikide teslim edecekler yoksa yalamadan yutarlar genaral falan dinlemezler
    Cevapla
  • mühendis 3 yıl önce Şikayet Et
    Koral kör etmiş olabilir.Bu durumda en kestirmesi yere indirip yaya kaçmak veya paraşütle atlayıp cihazı imha etmek.Başka yolu yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR