Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Türkiye ile ilişkilerimiz daha da güçlendi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını döneminde Venezuela ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da güçlendiğini ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 20.08.2020 01:50 GÜNCELLEME 20.08.2020 01:50 DÜNYA
Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Türkiye ile ilişkilerimiz daha da güçlendi
Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Türkiye ile ilişkilerimiz daha da güçlendi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşme gerçekleştirmesinden bir gün sonra Türkiye ile Venezuela arasındaki ilişkilerin yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını sırasında daha da güçlendiğini ifade etti. Maduro Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye'deki kardeşlerimizle ikili ilişkilerimiz özellikle korona virüs salgını nedeniyle insanlığın karşı karşıya kaldığı zor dönemde daha da güçlendi. Kardeşçe dayanışma, iş birliği ve derin dostluk içinde ilerliyoruz" dedi.

 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, dün Venezuela ziyareti sırasında hem Devlet Başkanı Maduro hem de mevkidaşı Jorge Arreaza ile bir araya gelmişti. İki ülke arasında farklı alanlarda birçok anlaşmaya imza atılmıştı.

18 Temmuz'da Türkiye, Venezuela'ya 40 bin PCR test kiti, 100 bin maske, 35 bin koyucu kıyafet ve 200 bin eldiven de dahil olmak üzere 15 ton tıbbi malzeme bağışlamıştı. Devlet Başkanı Maduro, önümüzdeki haftalarda salgınla mücadele etmek için Türkiye’den başka bir uçağın da Venezuela’ya geleceğini duyurdu.

 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 4
  • Bünyamin 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah en kısa zamanda Maduro'ya ve Venezuela halkına İslamiyetle tanışmayı nasip eylesin. İçimizdeki pek çok Türkiye ve müslüman düşmanlarından daha fazla Türk ve müslüman dostu konumundalar. Cenabı Allah yar ve yardımcıları olsun ve en kısa zamanda hidayet nasip etsin İnşaallah. Müslüman Türk milleti olarak bu mazlum halkın ve liderinin yanında durmaya devam ederiz İnşaallah.
    Cevapla
  • Alperen 3 yıl önce Şikayet Et
    Madura bize usversin askerlerini eğitelim Türk işadamları Venezuela işadamları kurulsun biz onlara konut yapalım karşılığında petrol versinler sonuçta iş iştir bizde onlara gıdada veririz
    Cevapla
  • Kızıl elma 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir şu chppkk bak bide maduraya acaba hangisi gerçek türk diye merak ediyorum Allah bu chppkk şerrinden milletimizi korusun
    Cevapla
  • Ahmed 3 yıl önce Şikayet Et
    Madura da Türk dostu..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR