Zelenskiy, Türk şirketinin yaptığı köprü inşaatını gezip selfie çekti

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkenin güneydoğusundaki Zaporojye kentinde Türk şirketi Onur Taahhüt’ün sürdürdüğü köprü inşaatında incelemelerde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 20.08.2020 13:12 GÜNCELLEME 22.08.2020 12:13 DÜNYA
Zelenskiy, Türk şirketinin yaptığı köprü inşaatını gezip selfie çekti
Zelenskiy, Türk şirketinin yaptığı köprü inşaatını gezip selfie çekti

Dinyeper Nehri üzerinden geçen kara yolu köprüsünün inşaatını gezen Zelenskiy, yeni inşa edilen kirişlerin üzerinde selfie çekerek, fotoğrafı sosyal medya sayfasında paylaştı. Ukraynalı lider, Onur Taahhüt Zaporojye ve Mariupol Bölge Müdürü Mehmet Emrah Bağyapan ile Ukrayna Kara Yolları Kurumu (Ukravtodor) yetkililerinden köprü inşaatı hakkında bilgi aldı.

 

"BU KÖPRÜ, BİZİM AMİRAL GEMİMİZ"

Ukrayna medyasında yer alan haberlere göre, Zaporojye köprüsü projesinin hem halk hem de devlet için sembol niteliğinde olduğunu vurgulayan Zelenskiy, köprü için "amiral gemimiz" ifadesini kullandı. Ukrayna Devlet Başkanı, projenin önümüzdeki 1,5 yıl içinde tamamlanması gerektiğinin altını çizdi.

 

Köprünün inşasına 2004 yılında başlanmış, ancak iktidar değişiklikleri ve ülkedeki çalkantılar nedeniyle proje tamamlanamamıştı. Ukrayna tarihinin en önemli projelerinden biri olarak gösterilen Zaporojye köprüsü için Ukrayna Kara Yolları Kurumu ile Onur Taahhüt arasında 21 Şubat 2020 tarihinde sözleşme imzalandı.

Dinyeper Nehri üzerinden geçecek ve şehrin farklı yakalarını birbirine bağlayacak köprünün uzunluğunun 9,1 kilometre olacağı açıklandı. Onur Taahhüt, Borispol-Dnipro-Zaporojye-Mariupol N-08 Otoyolu kapsamında inşa edilen projeyi 11 milyar 918 milyon grivna (yaklaşık 433,7 milyon dolar) teklif vererek kazanmıştı.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • sivaslı 3 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın hiç bir ülkesinde türkiyedeki kadar vatan hainliğine varacak boyutta muhalif yoktur kaldıki kendi içimizden bile abdullah gül...ahmet davutoğlu....ali babacan ve daha niceleri bunları bile gördü bu millet bence türkiye dünyada ne fındıkta lider ne kayısıda nede bor madeninde bu ülkenin en fazla çıkardığı şey karnı doyanın vatan haini olup çıkması
    Cevapla
  • Mehmet niyazi 3 yıl önce Şikayet Et
    Niye orda chp yokmuymus niye karsi cikmamislar
    Cevapla
  • yolcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen oyle kardeşim orada ne CHP nede HDP var
    Cevapla
  • Alperen 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşaat için iyibir pazar
    Cevapla
  • M. Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna ile ilişkileri arttırmak lazım...
    Cevapla
  • Metin 3 yıl önce Şikayet Et
    inşaat diye küçük görenlere kapak olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR