Miçotakis'ten mesaj: Konuşmaya başlayalım

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis CNN'e verdiği röportajda Türkiye'ye yönelik mesajlar verdi. Başbakan Miçotakis, bölgedeki tansiyonun düşürülmesini ve diyalog sürecinin başlatılması gerektiğini belirterek "Gerilimi durdurun, konuşmaya başlayalım" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.08.2020 11:59 GÜNCELLEME 20.08.2020 12:02 DÜNYA
Miçotakis'ten mesaj: Konuşmaya başlayalım
Miçotakis'ten mesaj: Konuşmaya başlayalım

Yunanistan, Doğu Akdeniz'e yönelik attığı adımlarla Türkiye'nin elini güç güç duruma düşürmeye çalışıyor. Provokasyon içeren hamleleriyle devamlı olarak Türkiye'yi uluslararası arenaya şikayet ederken, aradığını AB'de dahi bulamıyor. ABD'li medya kuruluşu CNN'e konuşan Miçotakis bölgedeki gerilimin düşürülmesi koşuluyla Türkiye ile konuşmaya başlayabileceklerini açıkladı.

 

 

"KONUŞMAYA BAŞLAYALIM"

Özellikle tehdit açıklamalarıyla, tahdik dolu adımlar atan Yunanistan'dan bu sefer Türkiye'ye farklı bir mesaj verdi. AB'ye Türkiye'yi şikayet ettiği halde karşılığını alamayan ve aradığı desteği bir türlü bulamayan Yunan Başbakan, CNN'den Christian Amapour'a verdiği demeçte Türkiye'ye yönelik yapıcı adımlar atma açıklamalarında bulundu.

 

 

Türkiye ile ikili ilişkilere ve Doğu Akdeniz'deki duruma değinen Miçotakis açıklamalarında diyalog sürecinin başlatılması gerektiğini faide ederek "Gerilimi durdurun, konuşmaya başlayalım" dedi.

"SINIRLARI BELİRLEYELİM"

Miçotakis açıklamasında Türkiye ile Yunanistan arasındaki deniz yetki alanlarının ihtilaflı bir konu olduğunu ve bunu konuşarak çözebileceğini ifade ederken "İki medeni komşu gibi oturup deniz yetki alanlarının belirlenmesi gerektiğini ifade ettik. Fakat sorunu aramızda çözemezsek Uluslararası Mahkeme'ye başvurabiliriz" dedi.

Miçotakis ayrıca bölgede bir gerilim aramadıklarını savunarak konuşarak sorunu çözelim dedi.

KAYNAK : CNN
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • vatan2 3 yıl önce Şikayet Et
    o tren kalktı mal ancak öküz gibi bakarsınız artık
    Cevapla
  • Göktürk... 3 yıl önce Şikayet Et
    Mısır ile yaptığın anlaşmayı iptal ettiğini açıklarsan, düşünürüz. Tasmalı kaypak herif..
    Cevapla
  • esas 3 yıl önce Şikayet Et
    Evimdeki malı çalarken yakaladığımız hırsız bize mi sordun petrol bölgelerini parsellemeye kalkarken. Balkonumuzda gördüğü mala benim diye atılan sokak serserisinin arkasına tekmeyi basarım ha deyince gerilim mi oluyor sümüklü.
    Cevapla
  • milliyetci 3 yıl önce Şikayet Et
    ulan hergele TÜRKIYE sizi adam yerine koydu alman merkel in ricasi yla arama lara ara verip sizin masaya gelenizi ve masada görüsmeyi bekledi siz de bunu firsat bilip misir ile korsan bir anlasma yaptiniz simdi iki medeni komsu gibi diye zirliyorsun kosul vs yok masa acik geleceksen gelir sin sorunlari da acik net konusma ya baslarsin degilse bizim olani zaten biz öyle de böylede aliriz alicazda
    Cevapla
  • BLAUBERG 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizinle bu saatten sonra anlaşmaya gidenin aklına bilmem ne yapayım. Köylü kurnazları sizi.kullanışlı it ler sizi.ab den yardım alıcaz diye hertürlü köpekliği yapıyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR