İran, Kasım Süleymani'nin adının verildiği füzeyi tanıttı

İran, ABD saldırısında hayatını kaybeden eski Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in isimlerinin verildiği orta menzilli balistik ve cruise (seyir) füzelerini tanıttı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.08.2020 14:08 GÜNCELLEME 20.08.2020 14:08 DÜNYA
İran, Kasım Süleymani'nin adının verildiği füzeyi tanıttı
İran, Kasım Süleymani'nin adının verildiği füzeyi tanıttı

İran devlet televizyonuna göre, Ulusal Savunma Sanayi Günü münasebetiyle başkent Tahran'da video konferans yöntemiyle düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile üst düzey yetkililer katıldı.

 

Cumhurbaşkanı Ruhani, törende yaptığı konuşmada, İran'ın savunma kapasitesini artırdığını ancak hiçbir zaman saldırı stratejisi izlemediğini söyledi.

"KOMŞULARIMIZIN DA FAYDASI"

İran'ın hiçbir ülkeyi işgal etmeyi düşünmediğini ifade eden Ruhani, "Komşularımız, İran'ın savunma kapasitesinin onların da faydasına olduğundan emin olsunlar. Bu gücü onların lehine kullanacağız, aleyhine değil." dedi.

 

Törende, Irak'ın başkenti Bağdat'ta 3 Ocak'ta düzenlenen ABD saldırısında hayatını kaybeden İranlı General Süleymani ve Iraklı Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Mühendis'in isimlerinin verildiği 2 yeni yerli üretim füze tanıtıldı.

Füzeler hakkında bilgi veren Savunma Bakanı Emir Hatemi, "Şehid Hac Kasım Süleymani" adı verilen balistik füzenin 1400 kilometre menzile sahip olduğunu bildirdi.

Hatemi, "Ebu Mehdi" adı verilen füzenin de seyir füzesi olarak tasarlandığını ve 1000 kilometreyi aşan bir menzile sahip olduğunu kaydetti.  

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 3
  • halit 3 yıl önce Şikayet Et
    yolcu ucaklarini vurcaklar gine
    Cevapla
  • Riza 3 yıl önce Şikayet Et
    Turkye iran hep dost ve kardaş dir lar kim ne derse desin hep de boyle kalacak baba oglun da normal olarak yaşadik lari ufak tefek sorun lari olabilir bu bir normal dir
    Cevapla
  • Vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    binlerce müslümanın kanı ufak tefek sorun öylemi alçak terör devleti iran ummetin ciğerlerine saplanmış kanser virüsü idi en azından teşhisi kondu sıra söküp atmasinda
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR