Sürpriz talep: Türk Konseyinde olmak istiyoruz

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Kırım'ın Rusya tarafından gayrimeşru ilhakını gündeme getirmek için Türk Konseyinde gözlemci ülke olmak istediklerini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.08.2020 00:30 GÜNCELLEME 23.08.2020 00:38 DÜNYA
Sürpriz talep: Türk Konseyinde olmak istiyoruz
Sürpriz talep: Türk Konseyinde olmak istiyoruz

Ukrayna medyasında yer alan habere göre, Ceppar, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyinde (Türk Konseyi) gözlemci ülke olmak istediklerini belirtti.

 

Türk Konseyinin, Kırım ve Kırım Tatarları konusunu gündeme taşıyabilecekleri uluslararası bir platform olduğuna dikkati çeken Ceppar, ayrıca Kırım'daki güvenlik sorunlarına ilişkin Kiev’de konferans düzenlemeyi planladıklarını kaydetti.

Türk Konseyi

 

TÜRK KONSEYİ

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi), Türk dili konuşan ülkeler arasında kapsamlı işbirliğini teşvik etmek amacı ile uluslararası bir örgüt olarak 2009 yılında kurulmuştur. Türk Konseyi`nin kurucu üyeleri Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye`dir. Ekim 2019'da Bakü'de gerçekleştirilen 7. Zirve sırasında Özbekistan, Konsey'e tam üye sıfatıyla katılmıştır. Macaristan ise Eylül 2018'de Kırgızistan'ın Cholpon-Ata şehrinde düzenlenen Türk Konseyi 6. Zirvesi sırasında gözlemci statüsü kazanmıştır.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 43 TÜMÜ
  • eagle1903 3 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımız,acilen balkan ittifakı kurmalıdır,ayrıca türk konseyine acilen ukrayna ve tacikistan alınmalıdır,biri batı,biri doğu da bicim kalemiz olacaktır,sayın cumhurbaşkanım,acilin de ötesin de bu iki ittifakı bir an önce hayata geçiriniz,ve önemli bir konu da sadabad paktıdır,iran yalpalıyor,iran,pakistan ve afgsnistan ile sadabat paktı tekrar hayata geçirilmelidir
    Cevapla
  • Orhangazi 3 yıl önce Şikayet Et
    Batı şunü dayattı bize Azerbaycanlar azerbaycan dili konuşuyormuş Kazakistan kazak dili Türkmenistan türkmen dili Özbekistan özbek dili Kırgızistan kırgız dili vs vs Ve sadece türkiye türkçe dili kullanıyormuş. Bundan sonra doğruları anlatmaya ve öğretmeye yorulmadan devan edeceğiz!
    Cevapla
  • Hilmi İbar 3 yıl önce Şikayet Et
    Özbekistan da yok. Neden? Bi de Balkan devletlerinde Türkleri de ekleyin.
    Cevapla
  • Burak 3 yıl önce Şikayet Et
    Turkmenistan niye yok.
    Cevapla
  • xzc 3 yıl önce Şikayet Et
    var....
    Cevapla
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Tarih Türksüz olmaz. Tarih Türke, Türk Islâm'a hayran.
    Cevapla
  • Göktürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk, İslama hayran falan değil. Daha Islam dini arab yarımadasındayken Türk dünyaya boyun eğdiriyordu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR