Yeni Zelanda'daki cami saldırganının cezası belli oldu!

Gelen son dakika haberine göre; Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki 2 camiye düzenlediği silahlı saldırıda 51 kişiyi şehit eden, 49 kişiyi de yaralayan terörist Brenton Tarrant, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.08.2020 06:39 GÜNCELLEME 27.08.2020 13:59 DÜNYA
Yeni Zelanda'daki cami saldırganının cezası belli oldu!
Yeni Zelanda'daki cami saldırganının cezası belli oldu!

Christchurch Yüksek Mahkemesi'nde görülen davanın hüküm duruşmasında cezayı okuyan Hakim Cameron Mander, terörist Tarrant'ın 51 cinayet, 40 ayrı cinayete teşebbüs ve bir terörizm suçundan hüküm giyerek, şartlı tahliye olmaksızın müebbet hapis cezası aldığını açıkladı.

 

Dünkü duruşmada kendi savunmasını okumamayı tercih eden terörist Tarrant'ın ifadesi, avukat aracılığıyla okunmuştu.

Terörist Tarrant, hakkındaki 51'i cinayet, 40'ı cinayete teşebbüs ve 1'i de terör saldırısı olan suçlamaların tamamını kabul etmişti.

 

Beyaz ırkın üstünlüğünü savunan aşırı sağcı teröristin, 4 günlük yargılamanın ardından ömür boyu hapse mahkum edilmesi bekleniyordu.

Tarrant, Christchurch kentindeki Nur ve Linwood Camilerine 15 Mart 2019'da cuma namazında otomatik silahlarla terör saldırısında bulunmuştu.

Yeni Zelanda ve tüm dünyada tepkiyle karşılanan saldırıda, 1'i Türk 51 kişi hayatını kaybetmiş, 2'si Türk 49 kişi ise yaralanmıştı.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı:"Christchurch'te 15 Mart 2019 tarihinde iki camiyi hedef alarak, vatandaşımız Zekeriya Tuyan dahil 51 kişinin ölümüne, vatandaşlarımız Mustafa Böztaş ve Temel Ataçocuğu'nun aralarında bulunduğu 40 kişinin de yaralanmasına neden olan teröristin yargılanması kapsamında mahkeme kararının bugün Yeni Zelanda'da en ağır ceza olan “herhangi bir aftan yararlanmasına imkan bulunmayacak şekilde ömür boyu hapis” olarak açıklandığını memnuniyetle not ediyoruz."

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yeni Zelanda'da iki camiye saldırıp 51 kişiyi katleden Brenton Tarrant'a verilen müebbet cezasıya ilgili açıklama yaptı.

Çelik, Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki iki camiye silahla saldırarak 51 kişiyi şehit eden, 49 kişiyi yaralayan terörist Brenton Tarrant'ın ömür boyu hapis cezasına çarptırılması kararı insanlık adına sevindiricidir.

Yeni Zelanda'da en ağır ceza, herhangi bir aftan yararlanmaya imkan bulunmayacak şekilde ömür boyu hapis cezasıdır. Katilin Yeni Zelanda hukuku içinde en ağır cezaya çarptırılması, İslam düşmanlığı ve nefret suçları ile mücadele için güçlü bir mesajdır.

Yeni Zelanda İslamofobi, yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve nefret kaynaklı tüm zihniyet ve suçlarla mücadele için hem hukuki olarak hem de siyasi olarak güçlü bir mesaj vermiştir.

İslamofobi, yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve nefret kaynaklı tüm ideoloji ve eylemlerle ilkeli bir mücadeleden yanayız. Bu konuda uluslararası işbirliği ve dayanışmayı destekliyoruz.

Cumhurbaşkanımız başta BM olmak üzere tüm zeminlerde bu mücadele için Türkiye’nin en güçlü ve kararlı destekçi olduğunu söylemiştir. İnsanlığı hedef alan ırkçılık, İslam düşmanlığı, anti-semitizm, göçmen düşmanlığı ve tüm nefret ideolojileriyle güçlü mücadeleden yanayız."

YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • Kartalbaba 3 yıl önce Şikayet Et
    Mesele Öldürmek değil öldürmek kolay mesele hergün vicdan azabıyla yaşayarak köpek gibi ölmek yeğen...
    Cevapla
  • Mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    bundan aşağı si faşistlik sapıklık olur
    Cevapla
  • kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu sanki o terorist değil değişmişmi ne
    Cevapla
  • Mucahıt 3 yıl önce Şikayet Et
    Cehennem
    Cevapla
  • yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    en büyük düşman cehalet müslümanları tanısaydı ve arkadaş olsayıdı bunu yapmazdı abd filimlerine bakın 70-80 lerden beri hep müslümanları terörist diye gösteriyorlar ve müslüman ülkeleri işgal ediyorlar film şirketlerinin çoğuda yahudilerin biraz bunları düşünün ve yahudiler müslümanların ortasında devlet kurmuşlar ne tesadüf değil mi ama ben tesadüflere inanmam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR