Koronavirüsü havada tespit eden cihaz geliştirildi

Rus devlet sanayi şirketi Rostech’e bağlı Zverev Krasnogorsk Fabrikası (KMZ), havada yeni tip koronavirüs dahil virüsleri tespit eden Rusya’nın ilk cihazını Army-2020 Uluslararası Askeri ve Teknik Forumu’nda tanıttı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.08.2020 19:16 GÜNCELLEME 27.08.2020 19:17 DÜNYA
Koronavirüsü havada tespit eden cihaz geliştirildi
Koronavirüsü havada tespit eden cihaz geliştirildi

KMZ Genel Müdürü Aleksandr Novikov, Sputnik’e yaptığı açıklamada, Detektor-BIOadını alan cihazın havada virüs, bakteri ve toksinleri tespit etme yeteneğine sahip olduğunu söyledi.

 

"10 DAKİKA İLE YARIM SAAT ARASINDA"

Novikov, “Bu, Rusya Sağlık Bakanlığı’na bağlık Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi ile ortaklaşa geliştirdiğimiz bir cihaz. Bu cihaz sayesinde otomatik hava örneği tahlili, patojen konsantrasyonu ve diğer faktörlere bağlı olarak 10 ilâ 30 dakika sürüyor” ifadesini kullandı.

 

Test çalışmalarının haziranda bittiğini, halihazırda sertifika alınması için çalışmaların yapıldığını, bu yüzden satışlardan bahsetmek için henüz erken olduğunu dile getiren Novikov, “Ama maksimum düzeyde hazırız, gerektiğinde ihtiyaç duyduğu kadar üretmeye hazırız. Bu cihazın havadaki farklı patojenlere tepki göstermesi önemli, bu yüzden sivil amaçlar için de biyolojik güvenliğin sağlanması için de kullanılabilir” dedi.

HAVADA TESPİT EDECEK

Rostech’ten yapılan açıklamada, Detektor-BIO cihazının aynı anda 86 tür virüs ve bakteri ile havadaki toksinleri tespit edebildiği kaydedildi. Cihazın, kitlesel etkinlikler sırasında ve metro, havalimanı, demiryolu istasyonları ve otogarlar gibi kalabalık yerlerde güvenliği sağlama amacıyla geliştirildiği belirtildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR