Yunanistan büyük hüsran yaşadı! Erdoğan itirafı

Yunanistan'ın Türkiye karşısında hüsrana uğramasının yankıları sürüyor. Yanis Varufakis'in lideri olduğu muhalefetteki Mera25 Partisi, ''Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın boşuna beklediği yaptırımlarla Erdoğan'ı diplomatik olarak yalnızlaştırma girişimi, yaz gecesi rüyasına döndü.'' açıklamasını yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.08.2020 18:31 GÜNCELLEME 29.08.2020 21:00 DÜNYA
Yunanistan büyük hüsran yaşadı! Erdoğan itirafı
Yunanistan büyük hüsran yaşadı! Erdoğan itirafı

Yunanistan'da, Eski Maliye Bakanı Yanis Varufakis'in lideri olduğu muhalefetteki Mera25 Partisi, ''Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın boşuna beklediği yaptırımlarla Erdoğan'ı diplomatik olarak yalnızlaştırma girişimi, yaz gecesi rüyasına döndü.'' açıklamasını yaptı.

 

Mera25 Partisi tarafından Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları gayriresmi toplantısıyla ilgili olarak yazılı açıklama yapıldı.

'MERKEL KABUL EDEMEZ'

Almanya'daki büyük partilerin, çoğunluğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın etkisi altında bulunan Türk seçmenlere ''bağımlı'' oldukları belirtilen açıklamada, Merkel'in Türkiye'ye karşı yaptırımlarını teorik düzeyde bile kabul etmeyeceğinin altı çizildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in, Merkel ve Trump ile telefon görüşmeleri, uluslararası hareketlilik izlenimi verme çabalarından ibaret. Bu çabaların Miçotakis'e getirisi, diplomatik destek yerine patronun sözünü dinlemek olacak."

AB'NİN TÜRKİYE’YE YAPTIRIM UYGULAMASI İSTENİYOR

Yunanistan ve Güney Kıbrıs, AB'nin Türkiye’ye Doğu Akdeniz’deki sismik faaliyetleri nedeniyle yaptırım uygulamasını istiyor.

Almanya'nın başkenti Berlin'de dün son bulan iki günlük AB dışişleri bakanları gayriresmi toplantısında ise herhangi bir yaptırım kararı çıkmadı.

YORUMLAR 42 TÜMÜ
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    bu aolay tamamen hak ile batılın iblis ile meleğin savaşına dönmüş durumda yunanistan bindiği dalı parmparça ediyor yakında dalda bulamaz bu gidişle zaten avrupaya satılmış durumda adalara kadar ipotek edilmiş yazık halkı hala uyutuluyor azda olsa gerçekleri görenler var ama azınlıkta
    Cevapla
  • Deustche 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaptırım uygulasa ne olur Kendi kaybederler onlara borcumuzu odemeyiz olur biter onlarda avucunu yalar
    Cevapla
  • Ergün 3 yıl önce Şikayet Et
    Adaları veren siyasetten anlamayan beceriksiz İnönüdür. Onun sonucu bu sorunlar olmuştur.
    Cevapla
  • Erkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanyadaki gurbetçiler siyasi olarak merkele gücünüzü gösterin ve merkel oy kaygısına düşsün
    Cevapla
  • Bba 3 yıl önce Şikayet Et
    Yarım bırakmayalım bu sefer.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR