Libya Ordusu, Hafter güçlerinin ateşkesi ikinci kez ihlal ettiğini açıkladı

Libya Ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter milislerinin ateşkesi ihlal ederek, Sirte'nin batısındaki ordu birliklerine 6 Grad füzesiyle saldırdığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.09.2020 10:49 GÜNCELLEME 02.09.2020 14:23 DÜNYA
Libya Ordusu, Hafter güçlerinin ateşkesi ikinci kez ihlal ettiğini açıkladı
Libya Ordusu, Hafter güçlerinin ateşkesi ikinci kez ihlal ettiğini açıkladı

Libya Ordu Sözcüsü Albay Muhammed Kununu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Güçlerimiz, kısa bir süre önce, gece 00.06'da, beklenen bir ateşkes ihlali daha tespit etti. Bu, 72 saatten kısa bir süre içinde ikinci yapılan ikinci ihlaldir" ifadelerini kullandı.

 

Hafter milislerinin Sirte'nin batısındaki ordu birliklerine 6 Grad füzesiyle saldırdığını belirten Kununu, ordu birliklerinin tam hazırlık halinde olduğunu ve uygun zaman ve yerde saldırının kaynağına gereken karşılığın verileceğini vurguladı.

LİBYA'DA ATEŞKES KARARI

 

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac ve ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in siyasi müttefiki Tobruk Temsilciler Meclisi (TM) Başkanı Akile Salih, cuma günü (21 Ağustos) ateşkes kararı aldıklarını duyurmuştu.

Ateşkes kararı kapsamında, Sirte ve Cufra'nın silahtan arındırılmış bölgeler olması, ülkede petrol üretimi ve ihracının yeniden başlatılması, yabancı ve paralı askerlerin ülkeden çıkması ve Başkanlık Konseyi ile genel seçimlerin gelecek mart ayında yapılmasını öngörüyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 3
  • poyraz 3 yıl önce Şikayet Et
    libyada ortami gerip turkiyenin dikatini oraya cekmek d akdenizde ve egeye tam konsantre olmasini engellemekte olabilir
    Cevapla
  • rusya dışarı 3 yıl önce Şikayet Et
    vurun kafasına ne bekliyorsunuz. uyacağını zannediyorsunuz bundan sonra?
    Cevapla
  • uygurlu 3 yıl önce Şikayet Et
    adam diyorki; ben gebermeye hazırım. bir an önce gelin bu işi bitirin. hafter, kusura bakma 18 eylülden sonra. şimdi bizim "haram ayında savaş haramdır" ayeti üzerine savaş tatilindeyiz. Sabret geliyoruz.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR