Navalny ile ilgili yeni iddia: Zehir iç çamaşırına serpildi! Vücuduna oradan yayıldı

Rus muhalif lider Aleksey Navalny'in zehirlendiği iddiasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Almanya'daki bir yetkilinin açıklamasına göre, Navalny'nin valizindeki iç çamaşırına zehir serpildi. Zehir vücuda iç çamaşırından yayıldı. Öte yandan Alman hükümeti, Navalny'nin zehirlendiği duyurdu. Alman doktorlar ise, Navalny'nin bir tür sinir gazı olan Noviçok tipi maddeyle zehirlendiğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 02.09.2020 16:36 GÜNCELLEME 02.09.2020 17:22 DÜNYA
Navalny ile ilgili yeni iddia: Zehir iç çamaşırına serpildi! Vücuduna oradan yayıldı
Navalny ile ilgili yeni iddia: Zehir iç çamaşırına serpildi! Vücuduna oradan yayıldı

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Charite Hastanesinde tedavi altına alınan Rus muhalif aktivist Aleksey Navalny'ın zehirlenmesi olayıyla ilgili yeni bulgular açıklandı. Navalny, Sibirya’da uçaktayken zehirlenme şüphesiyle Almanya’ya getirilmiş ve Berlin’de bir hastaneye kaldırılmıştı. 2 haftadır komada yaşam savaşı veren Navalny’nin iç çamaşırına konulan bir zehirden etkilendiği öne sürüldü.

 

İÇ ÇAMAŞIRINA ZEHİR SERPİLDİ

Sinirleri etkileyen bir zehir çeşidi olan Novichok'u icat eden Vladimir Uglev’e (73) göre, Rus muhalif Navalny iç çamaşırına zehir serpildi. Uglev, Rus gizli servis görevlilerinin Navalny'nin Tomsk'taki oteline girerek bavulundaki iç çamaşırlarına ve çoraplarına bir damla zehir serpmelerinin yeterli olacağını ifade etti.

 

KREMLİN İDDİALARI REDDETMİŞTİ

Diğer yandan Navalny’nin arkadaşları ise zehirin, bir havaalanı kafesinde Navalny’nin çayına karıştırıldığı öne sürmüştü. Kremlin olay hakkındaki tüm suçlamaları reddetti. Navalny, Berlin’de bir hastanede hali hazırda komada yaşam savaşı veriyor.

ALEKSEY NAVALNY KİMDİR?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kamuoyu önünde en fazla bilinen muhaliflerinden Yolsuzlukla Mücadele Fonu kurucusu Aleksey Navalny adını 2008 yılında Rus siyasetindeki ve kamu şirketlerindeki yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma uygulamalarını ifşa eden blog yazılarıyla duyurdu. Asıl mesleği avukatlık olan Navalny bu dönemde büyük petrol şirketleri ve bankalara ait ufak hisseler satın almak suretiyle şirket içindeki ve kamu harcamalarındaki boşlukları tespit ederek takipçilerine duyurmaya başladı. Süreç içinde iktidardaki Birleşik Rusya Partisi'nin muhalif seslerinden birine dönüştü ve yürüttüğü yolsuzluk karşıtı kampanyalarla o dönemdeki parti lideri Vladimir Putin'in en keskin eleştirmenlerinden biri haline geldi. 2011 yılındaki parlamento seçimleri öncesinde takipçilerine iktidar partisi dışında herhangi bir partiye oy vermeleri çağrısında bulunan Navalny, parlamento binası önündeki bir protesto gösterisi sırasında tutuklanarak 15 gün hapis yattı. Usulsüzlük iddialarının dile getirildiği seçimlerde Birleşik Rusya Partisi oy kaybına uğradı. Navalny ise salıverilişinin ardından, seçim sonrası düzenlenen 120 bin kişinin katıldığı dev protesto gösterisinde ön sırada yer aldı.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 1
  • Gakko 3 yıl önce Şikayet Et
    Eger Alman bunu diyorsa manüpüle yapmiş kesin inanmamak lazim bu Hans bahane aradimi arkasinada bir irki devleti aldimi öter yani
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR