Koronavirüs aşısı ile ilgili önemli açıklama! Resmen duyurdular

Son Dakika haberi; Koronavirüs aşısı konusunda önemli çalışmalar yürüten İngiliz ilaç devi AstraZeneca'nın aşısının 2020 sonuna kadar hazır olabileceği açıklandı. Söz konusu aşının, dünya genelinde 2,1 milyarı aşkın doz üretilmesi hedefleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 02.09.2020 19:53 GÜNCELLEME 04.09.2020 17:07 DÜNYA
Koronavirüs aşısı ile ilgili önemli açıklama! Resmen duyurdular
Koronavirüs aşısı ile ilgili önemli açıklama! Resmen duyurdular

İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza, Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca ortaklığında geliştirilen potansiyel koronavirüs açısının yıl sonunda piyasada olabileceğini açıkladı.

 

 

Parlamento’da açıklama yapan Speranza, "Potansiyel bir aşıdan bahsediyoruz, bu yüzden son derece ihtiyatlı davranmalıyız, ancak aşının güvenli olduğu onaylanırsa 2020’nin sonunda hazır olacaktır" dedi.

Avrupa Komisyonu AstraZeneca'ya aşının AB üyesi ülkelere sağlanması için, 300 milyon doz karşılığında 336 milyon euro ödeme yapmıştı.

 

 

Bununla birlikte, İtalyan bakan daha önce “ ADZ122” adı verilen aşının tek dozunun Avrupa’da 2,5 euroya (yaklaşık 22 Türk Lirası) uygulanacağını açıklamıştı.

KAYNAK : NTV
YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • Lütfen! 3 yıl önce Şikayet Et
    Hergün aşı bulundu haberleri yapılıyor ve insanların aşıya talebi artırılsın diye hergün hasta sayısı artıyor haberleri geliyor! Bu adamlara yem olacağıma hastalığa yenilirim ama onların aşısını istemem. Kendi aşımızı kendimiz üretelim, lütfen onlardan aşı alıp milletime vurulmasın.
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    aşıya güvenmemmmmm aşı yerine tedavi yöntemleri geliştirilmeli
    Cevapla
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Yav heee heee YERLİ milli aşı olmadıkça aşı felan olmam Onun içinde ne olduğunu bilen var mı Allah cc aşkına ;((( Gavura güven olmaz...............
    Cevapla
  • Tatatataa 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşı bulunsa grip olmazdı. Bunlar hayal. Gerçek aşı asla olmayacak.
    Cevapla
  • abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Ahbe kardeşim , kıraliyet aylesi neden bu kadar rahattı maske takmıyordu pandemi ilk başladığı gün inlizler aşıyı başlattık dediler , zaten aşı vardı ve bunlar yaydı dünyaya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR