Libya'da yeni gelişme: Hafter'in ahlaksız teklifine Kaddafi'nin kabilesinden ret

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milisler, Sirte kentinde öldürdükleri Kazazife kabilesine mensup genç için kabileye "diyet" teklif etti, ancak kabile bunu kabul etmedi. Devrik lider Muammer Kaddafi'nin de mensubu olduğu Kazazife kabilesi, ülkenin önde gelen kabilelerinden biri olarak biliniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 04.09.2020 05:52 GÜNCELLEME 04.09.2020 05:52 DÜNYA
Libya'da yeni gelişme: Hafter'in ahlaksız teklifine Kaddafi'nin kabilesinden ret
Libya'da yeni gelişme: Hafter'in ahlaksız teklifine Kaddafi'nin kabilesinden ret

Libya ordusuna bağlı Sirte ve Cufra Ortak Operasyon Dairesi Sözcüsü General Abdulhadi Dırah, olaya ilişkin yerel basına açıklama yaptı.

 

General Dırah, "Racme'den (Bingazi'deki Hafter güçlerinin merkezi) gelen bir milis heyeti, Kazazife kabilesinden öldürdükleri Nasır Uveydat adlı genç için kabileye 300 bin dinar (yaklaşık 50 bin dolar) diyet teklif etti. Ancak kabile, tüm mensuplarının serbest bırakılmasını isteyerek bu teklifi reddetti" dedi.

SİRTE'DE HAFTER MİLİSLERİ İLE KAZAZİFE ARASINDA GERİLİM

 

Devrik lider Muammer Kaddafi'nin de mensubu olduğu Kazazife kabilesi, ülkenin önde gelen kabilelerinden biri olarak biliniyor.

Sirte'de son günlerde Hafter'e bağlı yabancı paralı milisler ile Kazazife kabilesi mensupları arasında gerilim yaşanırken, 25 Ağustos'ta Hafter güçleri, kabileye mensup Nasır Uveydat adlı genci öldürmüş, bazı mensuplarını da alıkoymuştu.

Bunun üzerine Kazazife Kabile Konseyi, geçen hafta bir açıklama yayımlayarak, Halife Hafter’den desteğini çektiğini duyurmuş ve tüm kabile mensuplarına Hafter saflarından ayrılmaları çağrısı yapmıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Liderine sahip çıkmaya lari sonu ibretlik
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyedeki hainler daha pis
    Cevapla
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Hafter alçağın yanında duranın dininden şüphe ederim. Libya halkı müslüman olduğunu unutmamaktır. Arabistan BAE halkı zillet içindedir.
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    biz peki ne icindeyiz dosdum gercekci olsana one bizim topluma bak paraya tapan bir toplum muslaniz ama yalan bizde satekarlik bizde para icin yapmicamiz yalan dolan yok fus aldi basini gidiyor neden binlari bir dusun once bizim toplumu yer
    Cevapla
  • Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Libyayı kaddafiyi ne hale düşürdüler utanmadan anlaşma yapmaya çalışıyorlar
    Cevapla
  • Has adam 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaddafinin. Laneti. Tutacak. Daha. Durun. Nasılki. Irak aynı öyle olcakdınız oltaya. Takilmiş Balik ğibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR