NATO resmen açıkladı! Türkiye ve Yunanistan arasında ilk...

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg "Anlaşmadan ziyade teknik görüşmeyi içeriyor. Teknik görüşmeler siyasi müzakereden ayrı tutulmalı." açıklamasında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 04.09.2020 13:56 GÜNCELLEME 04.09.2020 14:33 DÜNYA
NATO resmen açıkladı! Türkiye ve Yunanistan arasında ilk...
NATO resmen açıkladı! Türkiye ve Yunanistan arasında ilk...

Yunanistan'la Doğu Akdeniz gerginliği devam ederken, bölgedeki tansiyonu düşürmek için NATO'dan açıklama gelmişti. Dün, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in duyurduğu "Türk ve Yunan liderlerle yaptığım görüşmeler sonrasında iki müttefik ülke, Doğu Akdeniz'de askeri çatışmayı önleme mekanizmaları kurmak ve kazalarla olayları önleme riskini azaltmak için NATO'da teknik görüşmelere başlamak üzere mutabakata vardı." haberinden sonra yeni bir gelişme yaşandı. Stoltenberg, görüşmelerin başladığını ancak henüz bir anlaşmaya varılamadığını söyledi.

 

 

"GERİLİME ÇÖZÜM BULMAK İÇİN YAKIN TEMASTA KALACAĞIM"

Türkiye ve Yunanistan'ı "iki değerli müttefik" olarak niteleyen Stoltenberg, NATO'nun ortak güvenliği etkileyen konular için en önemli istişare platformu olduğunu belirtmiş ve "NATO dayanışması ruhu içinde gerilime çözüm bulmak için tüm ilgili müttefik ülkelerle yakın temas içinde kalmaya devam edeceğim." değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

 

"TEKNİK GÖRÜŞMELERE BAŞLANACAK"

NATO Genel Sekteri, dün yayınladığı yazılı açıklamasında, "Türk ve Yunan liderlerle yaptığım görüşmeler sonrasında iki müttefik ülke, Doğu Akdeniz'de askeri çatışmayı önleme mekanizmaları kurmak ve kazalarla olayları önleme riskini azaltmak için NATO'da teknik görüşmelere başlamak üzere mutabakata vardı." diyerek iki ülke arasında diyaloğun başladığının haberini vermişti.

MUTABAKATA VARILAMADI

Konuyla ilgili yeni bir açıklama yapan Stoltenberg, "Teknik müzakere siyasi müzakereden ayrı tutulmalı" ifadelerini kullanarak Türkiye ile Yunanistan askeri heyetleri arasında teknik görüşmelerin başladığını, henüz bir mutabakata varılmadığını açıkladı.

"YUNANİSTAN HAKSIZ OLDUĞUNU BİLİYOR"

NATO'nun çabalarına rağmen Doğu Akdeniz'de gerilimi tırmandıran ve uzlaşma çağrılarına kulak tıkayan Atina yönetiminin "Türkiye herhangi bir diyaloğa başlamadan önce tehdit politikasından vazgeçmeli" açıklamasına ilk yanıt Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'dan gelmişti.

Bakan Çavuşoğlu NATO'nun açıkladığı Türkiye-Yunanistan görüşmesini de yalanlayan Atina'ya yanıtında "Yunanistan, NATO Genel Sekreteri'ni yalanladı. Yalan söyleyen Yunanistan'ın kendisi. Yunanistan onlarla görüşebilmek için tüm haklarımızdan vazgeçmemizi bekliyorlarsa; bu olmayacak. Haklı olan diyalogdan kaçmaz ama Yunanistan haksız olduğunu biliyor." ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 80 TÜMÜ
  • Aytekin 3 yıl önce Şikayet Et
    Diyom ki bu Yunan isyana içerdeki Ermenileri sinir dışı edip gönder meliyiz eskiden Osmanlı'da muslumanolmayanlar kırmızı sarı tonda giysilerinde bilinirdi Osmanlı'nın giydiği elbiseyi giyemezlerdi aynısını yapalım kimin kim olduğumeydana çıksın millet ona göre muamele etsin
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Neyi görüşecez.Akdenizdeki yerlerde bizimdir.Egenin yarısıda bizimdir.Yunan gavuru girerse oralara furmak lazımdır.Hem bize saldırılarda bu vesileyle dinimizde işgal ettikleri birkaç adayıda geri alırız
    Cevapla
  • Levrok 3 yıl önce Şikayet Et
    Stoltenberg kendi ülkesinin Lideriyken, tam bir Türkiye düsmaniydi, Islam düsmaniydi. NATO Genel Sekreteri olduktan sonra degisti diyecegim ama degismedi, kendi normal haline dönüstü. Avrupa Liderleri, tamami KUKLA. Ne emir veriliyorsa, onu mecbur demek zorundalar, yoksa gazetede bir skandal haber ve kariyerin bitti. Sükürler olsun, Kuklaci Parlamenter Sistemden biz kurtulduk ancak icimizdeki bazi bozuklar simdi, yanci, rantci, yalaka diyor. Milliyetci demek isine gelmiyor, yazik,
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkes savaşalım diyor ama savaşın sadece Türkiye ve Yunanistan arasında olmayacağını, tüm çoğu ülkenin dahil olup diğerlerinde bundan etkileneceğini unutmayın. Savaş sadece cephede olmuyor her alanı özellikle sosyal ve ekonomik yapıyı etkileyecektir. Devletimiz savaşı en son seçenek olarak görüyor ve önce uluslararası diplomasi ile çözüm bulmaya çalışarak doğru hareket ediyor.
    Cevapla
  • Aytekin 3 yıl önce Şikayet Et
    Ölüm biz ölümüne kadar devletimizin yanındayız içerdeki Ermeni Yahudi vede siyonis yalakalari temizlenmeli bunlar hainlik yapıyor bunlar bilmek istemiyor bunlar darma duman edilmeli oyuzden biran evvel idam çikmali
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 3 yıl önce Şikayet Et
    Savaşmadan çözülmez bu iş, çünkü Yunanistan çok gaza gelmiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR