İtalyan basınından iddia: Ermeni kadınları Azerbaycan sivillerine saldırıya hazırlanıyor

İtalyan Eurasianews'in ortaya attığı bir iddiaya göre, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın eşi Anna Hakobyan’ın Ermeni kadınları Azerbaycanlı sivillere karşı silahlı saldırı yaptırmaya hazırladığı iddia edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.09.2020 15:03 GÜNCELLEME 05.09.2020 15:03 DÜNYA
İtalyan basınından iddia: Ermeni kadınları Azerbaycan sivillerine saldırıya hazırlanıyor
İtalyan basınından iddia: Ermeni kadınları Azerbaycan sivillerine saldırıya hazırlanıyor

Azerbaycan ile Ermenistan arasında Temmuz ayında yaşanan çatışmalar duruldu. Özellikle Bölgede Türkiye ile yapılan ortak tatbikat Ermenistan'ın geri adım atmasında önemli bir mesaj olurken, İtalyan basınında Ermenistan'ın yeni bir silahlı hazırlık içerisinde olduğuna ilişkin haber yayınlandı.

 

 

İtalyanca yayın yapan Eurasianews, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın eşi Anna Hakobyan’ın “Ermeni kadınları Azerbaycanlı sivillere yönelik saldırı düzenlemeye hazırladığını” öne sürdü. 

ERMENİ KADINLARI HAZIRLIYOR

 

 

Haberde Hakobya’nın Ermeni kadınlarla birlikte Dağlık Karabağ’da askeri tatbikatlara karıştığı ve burada silahlı eğitimler gerçekleştirildiğine ilişkin görsellere yer verildi. Hakobyan kendini seçim döneminde "barışın destekçisi" olarak tanıtırken, seçimlerden sonra Azerbaycan topraklarının hemen yakınında silahlı tatbikatlara katılması tepkilere yol açtı.

Hakobyan tatbikatlarda Ermeni kadınları, ellerinde silahlarla Dağlık Karabağ’ı savunmaya çağırıyor. Tatbikat bölgesinden gelen fotoğraflar Ermenistan’ın saldırgan askeri politikalarından vazgeçmediğini gözler önüne seriyor.

TEMMUZ ÇATIŞMALARINDAN SONRA YENİ HAZIRLIK

Hakobyan’ın iki ülke arasında yaşanan büyük çaplı gerilimden sadece haftalar sonra 25 Ağustos’ta başlayan tatbikatlara farklı yaş ve meslek gruplarından 15 kadınla birlikte katıldığı aktarıldı.

Haberde, sözde savaş hazırlık eğitimi sırasında Hakobyan ve diğer kadınların üniformalarla askeri yaşamın içine girdikleri, kendileri için belirlenen birimlerde konuşlandırıldıkları, profesyonel düzeyde muharebe hazırlık talimlerinin yanı sıra ilk yardım eğitimlerinden geçtikleri belirtildi. 

 

KAYNAK : eurasianews
YORUMLAR 95 TÜMÜ
  • hasan önder 3 yıl önce Şikayet Et
    doğunun kullanılan milleti ermeniler....akıllanmayacaklar..fransızlar ruslar ingilizler ABD vs vs hep kullandılar....doğunun ekseri nufusu Türktür...adam gibi iyi geçinmek zorunda olduklarının farkında değiller...200 senedir hata ediyorlar bir türlü akıllanmadılar...bana kalırsa hakiki ermeniler değil bu savaşı körükleyen kripto ermeniler bu işi ateşliyor...çekilin karabağdan rahatınıza bakın..Türkiye de sine kapıyı açar..azerbaycanla da iyi geçinirsiniz...doğuda 60 milyon azeri var başka türk kavimleri var..aklı olan Türklerin arasında iyi geçinmesini bilir..dolduruşa gelmez...
    Cevapla
  • Vatanim 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Armenië dolu erkek olan Vatani icin gider savasir.. avrupada aval aval yuruyusler yapmaz gidipte tas dikmez Hollanda Almelo sehirinde.. Kanla Bas savasir.. tabiki HIC kimse sevmez savasi ama cok ileriye gittiler cizmeyi astilar.
    Cevapla
  • Vatanim 3 yıl önce Şikayet Et
    Etek arkasina mi gizleniyorlar... Musluman dusman kadini vuramaz biliyorlar Yaziklar olsun. Silahi kaldiran KADIN ERKEK VUR EMRI VERILSIN Yeter artik bu NE sulukler hem suclu hem guclu Allah Muslumanlarin Yollunu acik etsin Dusmanlara firsat vermesin
    Cevapla
  • Cenk 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermeniler OSMANLI köylerine de saldırıp soykırım yapmışlardı bu yüzden kovulmuşlardı. Yine soykırım yapmaya hazırlanıyorlar ama sert bi kayaya tosladılar.
    Cevapla
  • Aynen 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni basbakanini cepheye gondersin ermeni halki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR