Yunanistan'dan Türkiye'ye karşı silah alımı kararı

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan Doğu Akdeniz geriliminde yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Atina hükümeti, ordunun güçlendirilmesi için yeni harcamalar yapılacağını duyurarak, "Silahlı kuvvetlerimizi güçlendirmek için müttefiklerimizle temas halindeyiz" açıklamasını yaptı. Açıklamada, Miçotakis'in konu ile ilgili planları Cumartesi günü duyuracağı kaydedildi. Öte yandan AB'den Türkiye'ye çağrı geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.09.2020 14:47 GÜNCELLEME 07.09.2020 16:54 DÜNYA
Yunanistan'dan Türkiye'ye karşı silah alımı kararı
Yunanistan'dan Türkiye'ye karşı silah alımı kararı

Türkiye ile Doğu Akdeniz konusunda son yılların en büyük gerilimini yaşayan Yunanistan'da hükümet, silahlı kuvvetlerini güçlendirmek için harcama yapılacağını açıkladı.

 

Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, "Silahlı kuvvetlerimizi güçlendirmek için müttefiklerimizle temas halindeyiz" dedi.

Petsas'ın basın brifinginden bir kare

PLANLAR CUMARTESİ DUYURULACAK

 

Sözcü Petsas, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in konu ile ilgili planları Cumartesi günü duyuracağını söyledi.

Bloomberg'in Türkiye ve Doğu Akdeniz analizi olay oldu! Yunanistan yorum bile yapamadı

FRANSA İLE ASKERİ ANLAŞMA YAKIN

Yunan hükümeti, savaş uçakları alımı ile ilgili Fransa ile konuşulduğunu kaydetmişti. Miçotakis, Perşembe günü Korsika Adası'nda Fransa lideri Macron ile bir araya gelecek.

AB'DEN YENİ AÇIKLAMA

Öte yandan Al Jazeera'nin geçtiği habere göre; Avrupa Birliği'nden yapılan açıklamada, "Türkiye'ye, bazı AB ülkeleriyle ihtilaflı sorunları çözmesi ve Doğu Akdeniz'de istikrarı yeniden tesis etmesi için diyalog çağrısında bulunuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK : Haber7, BBC Türkçe
YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • MAVİ VATAN 3 yıl önce Şikayet Et
    it itin kuyruğuna basmazmış haçlı hristiyan birliği ne bekliyorsunuz adaletli tarafsız olmalarınımı
    Cevapla
  • Vatanim 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan bu kadar geri zekali oldugunu tahmin etmiyordum senelerdir Avrupanin oyununa geliyor kac yunan vatandasi canina kiydi....Fransa bu kadar silah ucak satip yunanistani daha buyuk borca sokacaklar. Bu fransa ingiliz hepsi somurgeci zaten yunan komusun hali YAMAN Turkiye basladigi zaman durdurmaz kimse bir gun icinde biter yunanlilar. Atesle oynuyor haberi Yok Insallah Yunan gaza gelmez. BIZE goz korkusu vermeye calisiyorlar.
    Cevapla
  • Sınır 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistanı öne sürenler.siyonist şirketler.türkiye nin enerjiye ulaşmasını engellemek için.savaş bile yaparlar bunlar.çünkü ölen kendileri olmıyacak.hiçbir zamandaolmadı.ölen yınanmış,türkmüş,rusmuş,fransızmış.hiç mi hiç umurlarında değildir.onların hedefi para gaz petrol.ama inşaallah devran dönecek.demekki türkiye bu zamana kadar neden petrol çıkaramadı.çıkattırmadılar.çkartsaydık demekki başımıza neler getireceklerdi.ancak kendimizi korur duruma gelebildik.
    Cevapla
  • ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    bizimkilerde twitter üzerinden bu satışdan hakettiğimiz komisyon için çağrı yapsınlar. 1 milyar dolar alacağımzı var
    Cevapla
  • Emin Çiftci 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransa rum,u gaza getirip Turkiyeye karşı kışkırtıyor. Yunanın parası Almanyadan borç alındı.Akli sıra Akdenizden çıkarılacak gaz ile 150milyar euro yu ödeyeceklerini sanıyorlar. Halbuki bir çatışmada ellerindeki adalari da Kaybedecekler. CHP Malları sayesinde 16 adaya hic yorulmadan bir imzaya sahip oldular Chp başta olsaydı akdenizi de alırlardı. Su anki telaşı bu
    Cevapla
  • Burak 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR