Mustafa Akıncı'dan tartışma yaratacak yeni açıklama

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye ile ilişkilerin tanımı üzerine yapıştırılan "Türkiye düşmanı" etiketi hakkında konuşarak, anavatan-yavruvatan edebiyatının bir yana bırakılması gerektiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.09.2020 10:37 GÜNCELLEME 08.09.2020 12:19 DÜNYA
Mustafa Akıncı'dan tartışma yaratacak yeni açıklama
Mustafa Akıncı'dan tartışma yaratacak yeni açıklama

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Euronews'e mülakat verdi.

 

Ekim ayında yapılacak seçimlerden, Doğu Akdeniz'deki güncel olaylara kadar birçok konuya dair açıklamalarda bulunan Akıncı, kendisine Türkiye ile ilişkilerin üzerine yapıştırılan "Türkiye düşmanı" etiketi hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

"YAVRU DA BÜYÜSÜN"

 

"Türkiye düşmanı" etiketinin bazı kesimlerce bilinçli bir şekilde algılanıp, algılatıldığını söyleyen Akıncı, bunca yıllık siyasi yaşamında Türkiye ile olan ilişkilerinde bir kardeşlik hukuku talebi olduğunu, ana-yavru edebiyatının bir yana bırakılarak, yavrunun da artık büyümesi gerektiği söylemini kullandığını anlattı.

"Anavatan-yavruvatan bunlar yüreklerimizde kalsın, gerçek hayatta dünyaya ‘biz tanıyoruz, siz de tanıyın’ denilen bir varlıksak, devletsek bu devletin de artık kendi kendine yeten, kendi kendini yönetme becerisine sahip bir varlık olduğunu, olması gerektiğini, ona o çerçevede yardımcı olunması gerektiğini kavramamız lazım" ifadelerini kullanan Akıncı, KKTC'nin sürekli balık verilen değil, balık tutmayı öğrenen bir yapıya evrilmesi gerektiğini savundu.

Akıncı, bunu benimsemek istemeyenlerin Türkiye ile KKTC arasında bir ast üst ilişkisi kurmak istediğini dile getirdi.

YORUMLAR 270 TÜMÜ
  • Metin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam birilerinin adamı Akdeniz’deki rezervin çokluğunu öğrenince Türkiyeye horozlanmaya başladılar.İlerleyen zaman hangi güçlerin adamı olduğunu bize gösterir.Allah bu hainlere fırsat vermesin.Bunların vatan gibi bir derdi yok
    Cevapla
  • Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Gelmıs gecmis en büyük hainlerden bu adam
    Cevapla
  • Asaf 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapilacak iş belli. Misaki Milli yi tesis etmek. Ve ilk ise Kibristan baslamak. Once Kibrisi alalim.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam kesin rumm tartismasiz
    Cevapla
  • Carsi 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen nasil cumhubaskani oldun senin gercek adinmi mustafa akinci yoksa gercek isminpapadapulasmu onu bir acikla sen kimin emrinde calisiyon
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR