İngiltere'den korkutan koronavirüs açıklaması! 6 ay boyunca geçmiyor

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre yaklaşık 60 bin kişide yeni tip koronavirüs semptomları üç aydan uzun süre görüldü. Guardian'ın haberine göre; "Uzatmalı Covid" olarak da adlandırılan bu vakalarda hastaların gereken tedavileri de göremedikleri belirtildi. İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock ise, bazı hastalarda semptomların 6 aya kadar görülmeye devam ettiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.09.2020 11:27 GÜNCELLEME 08.09.2020 11:50 DÜNYA
İngiltere'den korkutan koronavirüs açıklaması! 6 ay boyunca geçmiyor
İngiltere'den korkutan koronavirüs açıklaması! 6 ay boyunca geçmiyor

Cep telefonu uygulaması temel alınarak yapılan Covid semptomları araştırmasını yürüten King's College London Üniversitesi genetik epidemiyoloji profesörü Tim Spector, yaklaşık 300 bin kişide de semptomların bir aydan uzun süre görüldüğünü söyledi.

 

Semptomların üç aydan uzun süre görüldüğü 60 bin hasta arasında bazılarının durumu ciddiyetini korudu ve nefes darlığı, yorgunluk hissi geçmedi. Bazıları da tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kaldı. Bazı hastalar da alış verişe gitmek, merdiven çıkmak gibi günlük işlerini halledemediklerini söyledi.

BBC Radio 4'te File on 4 programına konuşan Spector, "Bu insanların unutulma riski var" dedi.

 

Pazartesi günü LBC radyosuna konuşan İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock da bazı hastalarda semptomların altı aya kadar görülmeye devam ettiğini kabul edip "Altı aydır hasta olanlar dahil, uzatmalı Covid vakaları gençler arasında yaygın" dedi.

KAYNAK : BBC Türkçe
YORUMLAR 5
  • altair 3 yıl önce Şikayet Et
    maskemi virüsten korur, Allah mı? şifayı ilaçta bilmek şifayı vereni unutmak küfürdür haberin ola
    Cevapla
  • Yilmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    en son bu hastalikli kafada olan bir tarikat 30 yil önce abd de intar etmisti. seninki hangi tarikat?
    Cevapla
  • Barış 3 yıl önce Şikayet Et
    O zaman tüm koruyucu ekipman kullananlar, kafir öyle mi, elektrikten korunmak için çalışırken eldiven giyiyorum ve ben kafirim öyle mi, Rabbim bizi senin gibi islamı kötü gösterenlerin zararından korusun?
    Cevapla
  • Mete 3 yıl önce Şikayet Et
    Tedbirsiz de olmaz Allah herşeyi sebeplere bağlı kılmış Biztedbirimizi alalim ondan sonra tevekkül edelim
    Cevapla
  • Akif 3 yıl önce Şikayet Et
    Maske bu virüsten korunmak için olmazsa olmazdır. Maske kullansak virüsten çabuk kurtuluruz. Sonra maske kullanmak zorunda kalmayız.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR