Rusya'dan büyük Libya hazırlığı! Suriye'den gönderecek

Rusya, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kamışlı ilçesinden 1000 kişiyi, para karşılığında savaşmaları için Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter saflarına göndermeye hazırlanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 08.09.2020 13:58 GÜNCELLEME 08.09.2020 13:58 DÜNYA
Rusya'dan büyük Libya hazırlığı! Suriye'den gönderecek
Rusya'dan büyük Libya hazırlığı! Suriye'den gönderecek

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Suriye'de Beşşar Esed rejimine destek veren Rusya, Libya'da da darbeci Hafter saflarını, Suriye'den yeni paralı savaşçılarla güçlendirmeye devam ediyor.

 

Rusya, Suriye'nin kuzeydoğusunda yer alan Kamışlı ilçesinde, iş birliği yaptığı kişiler aracılığıyla, Libya'da para karşılığında savaştırmak üzere bir kez daha paralı asker toplamaya başladı.

Bu kapsamda Kamışlı'da Esed rejiminin kontrolündeki bölgelerde yapılan başvurularda, yaşları 20-45 arasında 1000 kişiyle anlaşmaya varıldı.

 

Başvuruları kabul edilenler, Rusya tarafından hızlandırılmış eğitimlerin ardından bu ay içerisinde Libya'ya gönderilecek.

Kişi başı aylık 2000 dolar karşılığında Ruslarla anlaşan paralı savaşçılar, en az 5 ay boyunca Libya'da Hafter saflarında savaşacak.

Paralı savaşçıların maaşlarını karşılayan Rusya, mayıs ayında da Kamışlı'dan yaklaşık 300 paralı savaşçıyı, 3 aylığına Libya'ya sevk etmişti.

Rusya'nın, Suriye'de Esed rejimi kontrolündeki bölgelerden Hafter saflarına şu ana kadar gönderilen paralı savaşçı sayısı 5 bin civarında.

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Hafter saflarında ayrıca Rus paralı askerler, Sudan'dan getirilen "Cancavid" milisleri ve Çadlı silahlı isyancılar gibi çok sayıda yabancı savaşçı bulunuyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    bu rusyada bir türlü akillanmiyor ama onlarida sonunda adam edecegiz.
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya cok ikili oynuyor bu böyle fazla devam etmez artik Savas ucaklari nerden alinacaksa alinsin er yada gec Türkiye kendini büyük devletler ile savasta bulabilir cok yavas ilerliyoruz böyle basarili olamayiz savas Kapida biz hala F35 mi yoksa SU 57 mi diye düsünüyoruz ne yapilacaksa hemen yapilmali hic olmadi Cin yeni nesil savas ucaklari alinabilir kendi ucaklarimiz daha uzun sürecek vakit yok okadar Hava savunma sistemleri artik hizmete alinmali ve hizla Altay Tanki üretilmeli artik cok yavas davraniyoruz bu böyle olmaz
    Cevapla
  • M ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz gönderin Libya'da mehmecik avlar hepsini
    Cevapla
  • Tarihçi 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi olmuş,atış için hareketli hedef lazımdı,türk pilotların elinden öper
    Cevapla
  • Cem 3 yıl önce Şikayet Et
    Umh ve Türkiye de izliyor bi iş hiç iyi sonuclanmayacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR