Libya'da Kaniyat milislerine ağır darbe

Libya ordusu, 5 Haziran'da ele geçirdiği Terhune şehrinde, darbeci Halife Hafter saflarında yer alan ve ülkede çok sayıda insan hakları ihlallerinde adı geçen "Kaniyat" milislerinden 13 kişiyi yakaladığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 12.09.2020 14:17 GÜNCELLEME 12.09.2020 16:06 DÜNYA
Libya'da Kaniyat milislerine ağır darbe
Libya'da Kaniyat milislerine ağır darbe

Libya ordusunun, Hafter milislerine karşı yürüttüğü Öfke Volkanı Operasyonunun basın biriminden yapılan açıklamada, Hafter yanlısı "Kaniyat" milislerinden 13 kişinin Terhune'nin El-Havatim bölgesinde yakalandığı belirtildi.

 

Açıklamada, yakalanan Kaniyat unsurlarının, Hafter'in Nisan 2019'da Trablus'a başlattığı ve 14 ay süren saldırıları sırasında cinayet ve insan kaçırma suçlarına karıştığına dikkat çekildi.

Kaniyat milislerinin Terhune'deki ihlalleri

 

Libya’da diktatörlüğe ulaşmak isteyen Hafter'in müttefiki Kaniyat, El-Kani ailesinden Abdurrahim el-Kani tarafından 5 kardeşiyle birlikte Terhune kentinde özel bir milis gücü olarak kurulmuştu.

Kaniyat, Terhune'ye hakim olduğu dönemde rakip gördüğü veya muhalif saydığı aşiret ve aileleri ayrım gözetmeksizin hedef almakla ve insan hakları ihlalleriyle suçlanıyor.

Terhune, Hafter'in başkent Trablus'a yönelik saldırılarında harekat ve ikmal merkezi olarak kullanılıyordu.

Libya ordusunun 5 Haziran'da Terhune'yi Kaniyat milislerinden kurtarmasının ardından, şehirde bugüne kadar onlarca ceset çıkarıldı, en az 11 toplu mezar bulundu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • Ahmet Dobur 3 yıl önce Şikayet Et
    Boyle itleri hemen oldurmeyin.Halka teslim edin.Onlarin kaddafi ye yaptigi gibi tasla ,kafalsrini ezzinler.
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Hemen gebertin.Sakın sağ komayın itleri.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR