Yunan ateşle oynuyor! Türkiye'ye karşı büyük provokasyon hazırlığı

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu, Meis adasında sözde kurtuluş törenine katılacak. Sakellaropulu, uluslararası anlaşmalar gereği üzerinde askeri uçağın dahi uçamayacağı adaya 4 F16 jeti refakatinde, orduya ait helikopterle gidecek.

ABONE OL
GİRİŞ 13.09.2020 07:20 GÜNCELLEME 13.09.2020 15:29 DÜNYA
Yunan ateşle oynuyor! Türkiye'ye karşı büyük provokasyon hazırlığı
Yunan ateşle oynuyor! Türkiye'ye karşı büyük provokasyon hazırlığı

Doğu Akdeniz’de gerilimi sürekli yükselten Yunanistan, tehlikeli bir adım daha atıyor. Sistematik biçimde tahriklerini sürdüren Yunanistan, Lozan ve Paris anlaşmalarını hiçe sayarak askeri statüden arındırılmış olan Ege’deki adalara silah ve asker yığdı. Türkiye’nin haklı bir şekilde yürüttüğü sismik arama faaliyetlerini engellemek için her yolu deneyen ve Avrupalı devletlere Ankara’yı şikayet eden Atina şimdi de Meis Adası’nda üst düzey katılımla kurtuluş töreni yapacak.

 

 

ANLAŞMALARI ÇİĞNEYECEKLER

Yunan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, Meis Adası’nın sözde 77. kurtuluş yıl dönümü sebebiyle bugün adayı ziyaret edecek. Yunan cumhurbaşkanının adaya gelişi ise yine uluslararası anlaşmalar çiğnenerek sağlanacak. Önce Atina’dan Rodos’a geçecek olan Sakelaropulu, buradan Chinook tipi askeri helikopterle Meis Adası’na inecek. Yunanistan Cumhurbaşkanı’nın, iki ada arasında yapacağı bu kısa yolculuğa bir radar uçağı ve 4 F-16 savaş uçağının da eşlik edeceği öğrenildi. 

 

 

SINIRIMIZDA SAVAŞ UÇAKLARI

Sakelaropulu’nun, Meis Adası’ndaki kutlama törenlerine katılacak olmasından dolayı Yunanistan Silahlı Kuvvetleri de alarma geçti. Yunan cumhurbaşkanına Lozan ve Paris anlaşmalaırna rağmen savaş uçaklarıyla eşlik edecek olan Yunanistan’ın denizden de adaya yakın olan bölgelerde fırkateynlerini de teyakkuzda halinde bekleteceği öğrenildi. Yunan cumhurbaşkanı Sakelaropulu’un adadaki törenler sırasında Yunan SAT ve SAS komandoları tarafından korunacağı, Yunan hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarının ise Meis adası üzerinde ve etrafında güvenlik uçuşları gerçekleştireceği öğrenildi. 

18 SAVAŞ JETİ, 4 FIRKATEYN, 4 HELİKOPTER

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Fransa’dan alacakları silah sistemleri konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu. ‘Ordu gücünü, işlevselliğini ve etkinliğini artırma adına bazı kararlar aldıklarını’ dile getiren Miçotakis, “Mevcut Mirage uçaklarının yerine 18 adet Fransız Rafale’den oluşan yeni bir filo kuracağız. MEKO fırkateynlerini de modernize edip 4 yeni fırkateyn ve 4 Romeo helikopterini deniz kuvvetlerine dahil edeceğiz. Kara, deniz ve hava kuvvetleri için yeni tanksavarlar, ağır torpidolar ve güdümlü füzeler satın alacağız. 5 yıllık program çerçevesinde silahlı kuvvetlerimizi 15 bin yeni askerlerle güçlendireceğiz ve savunma sanayisini faaliyete geçireceğiz” diye konuştu. Ekonomik olarak zaten batık durumdaki Yunanistan’a yeni silah satışları en çok Fransa’yı sevindirdi. Fransız Savunma Bakanı Florence Parly, savaş uçaklarının satışına ilişkin anlaşmanın gelecek aylarda imzalanacağını aktardı. Atina yönetimi, gelecek 10 yılda 10 milyar avroluk savunma harcaması yapacağını açıklamıştı. Bunun 1,5 milyar avrosunu ‘acil alımlar’ oluşturuyor.

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 60 TÜMÜ
  • OSMANLI 3 yıl önce Şikayet Et
    s400 leri kitleceksin gemisavar atmacaları atış konumuna getireceksin ermenistanda senin gibi havlayıp horozlanmıştı yunan tenbeli bak şimdi ermeni itine kuyruğuna basılmış gibi uluyor anırıyor arkandaki o senin tasmanı tutanlara çok güvenme hepsi sıkışınca seni kullanır sonrada ortada bırakır
    Cevapla
  • Vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Herseyin basi sabir. Bekleyin onlar plan yapsin tahrik etsin son gulen iyi günler. Insanligin kendi duzeltme si icin büyük bir savas gerekiyor galiba.
    Cevapla
  • Müslüman Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Savaş çıkartıyorum diyorlar artık biz de bir adım ileri gidelim
    Cevapla
  • gurbetchi 3 yıl önce Şikayet Et
    angajman kurallarini ne zaman ilan edecegiz ?
    Cevapla
  • Torun 3 yıl önce Şikayet Et
    Eninde sonunda bu savaş olacak toplıumsal,ekonomik siyasi ve en önemlisi askeri alanda hazır olmalıyız diye düşünüyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR