Suudi Arabistan'da tutuklu Filistinlileri Mossad sorguluyor

Suudi Arabistan'da hapishanelerde tutuklu bulunan Filistinlilerin İsrail'in istihbarat servisi Mossad'a bağlı ajanlar tarafından sorgulandığı ortaya çıktı. Suudi hapishanelerinde Hamas’ı destekledikleri suçlamasıyla tutuklu bulunan Ürdünlü ve Filistinli aktivistlere yönelik soruşturmada, İsrail ile Suudi yönetiminin iş birliği yaptığı belirlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.09.2020 10:41 GÜNCELLEME 14.09.2020 10:41 DÜNYA
Suudi Arabistan'da tutuklu Filistinlileri Mossad sorguluyor
Suudi Arabistan'da tutuklu Filistinlileri Mossad sorguluyor

İsrail ile Körfez-Arap ülkeleri arasındaki normalleşme rüzgarları sürüyor. Bu bağlamda yapılan çalışmalara ilişkin detaylar artık saklanmadan yüksek sesle dile getirilirken, Suudi Arabistan ile İsrail arasında da yapılan iş birliğine ilişkin yeni bulgular ortaya çıktı.

 

Suudi yönetimine bağlı hapishanelerde tutuklu bulunan Filistin ve Ürdünlü Hamas destekçisi aktivistlerin, Mossad ajanları tarafından sorgulandığı tespit edildi.

İSRAİL AJANLARINDAN SORGU

 

Mossad ajanlarının onlara Filistin ve dışındaki bağlantılarını açıklamaları yönünde baskı yaptıkları belirtildi. Filistin’le ilgili davalarda yeterli tecrübeye sahip olmadıkları gerekçesiyle İsrail ile işbirliği yaptıklarını öne süren Suudi yetkililer, özellikle Hamas dosyalarının İsrail’in güvenlik meselesi olduğunu savundu.

Suudi Arabistan’da Filistin davası ve Hamas hareketine mali destek sağlamakla suçlanan 68 kişi 2019 yılının Şubat ayında tutuklanmıştı. Tutuklu bulunan Filistin, Ürdün ve onlara destek olduğu gerekçesiyle 10 Suudi vatandaşının ilk duruşması 8 Mart’ta yapıldı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR