Mısırlı sunucudan canlı yayında Sisi'ye başörtüsü isyanı

Mısır'da darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi yönetimine bir isyan da TV sunucusundan geldi. Mısırlı TV sunucusu Radwa El-Sherbiny, başörtüsü takan ve çıkarmaları konusunda zorlanan kadınlara destek verdiği gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.09.2020 09:58 GÜNCELLEME 15.09.2020 10:33 DÜNYA
Mısırlı sunucudan canlı yayında Sisi'ye başörtüsü isyanı
Mısırlı sunucudan canlı yayında Sisi'ye başörtüsü isyanı

Mısır'da darbeci Abdulfettah Sisi yönetiminin baskılarına olan bir tepkilerine bir yenisi daha eklendi. Mısırlı TV sunucusu Radwa El-Sherbiny, yayınladığı görüntülü mesajda ülkedeki başörtü takan ve çıkarmaları konusunda baskı gören kadınlara destek verdi.

 

"İSLAM ÜLKESİYİZ NEREYE GİDİYORUZ?"

Sisi'nin baskıcı yönetimine tepki gösteren ülkenin ünlü TV sunucusu El-Sherbiny, "Arkadaş grubu içinde veya ailesinde, sokakta veya evinde veya işyerinde başörtülü olan her kadına; asla başörtünüzü çıkarmayın, asla başörtünüzü çıkarmayın. İslam ülkesiyiz nereye gidiyoruz? Kimse dini tercihlere karşı baskıcı yaklaşımda bulunamaz" ifadelerini kullandı.

 

SUNUCUYA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Mısır Medya Düzenleme Yüksek Kurulu, izleyicilerden El-Sherbiny’in söylemleri hakkında şikayet aldıklarını iddia ederek, El-Sherbiny’e soruşturma başlatıldığını duyurdu. Mısır Medya Düzenleme Yüksek Kurulu, izleyicilerin, El-Sherbiny'in "başörtüsü takmayan kadınları hedef aldığı" konusunda şikayette bulunduklarını ifade etti. TV sunucusu, Mısır Medya Düzenleme Yüksek Kurulu'nun gerekçeli kararındaki iddiayı reddetti.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • reich 3 yıl önce Şikayet Et
    yahudi bu oyunu 100 yıl önce bizde oynadı, simdi Mısır'da, 100 yıl önce Türkiyede yasananlar şu an Mısır'da yaşanıyor. ahlaksızlık diz boyu, soygun diz boyu, sisi denilen köpeği ilahlastiriyorlar. ürdün, b.a.e, suudiler zaten cepte. islamı yok etmeye çalışıyorlar. perdeyi kaldırın, yahudiyi görürsünüz.
    Cevapla
  • Devran Döner 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim de böyle günlerimiz olmuştu
    Cevapla
  • Fatihoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Sunucuyu, sözde şikayet edenlerin sözlerine bakarmısınız."başörtüsü takmayan kadınları hedef aldığı" şikayeti üzerine deniliyor. Tıpkı bizdeki 28 Şubat 1997 deki gibi. Gerçekleri teryüz edip kadına iftira atmışlar. YA Hu kadın zaten açık, nasıl açık kadınları hedef alır. İşte İslam düşmanlığı böyle bir şey. Tümü yalancı ve iftiracı.
    Cevapla
  • selahaddin 3 yıl önce Şikayet Et
    butun duzenler cok hizli degisecek emin olan ... Yikilacak butun zalimler
    Cevapla
  • Saıd ANT 3 yıl önce Şikayet Et
    İngilizin yönetimi olan sisi den normal birşey bekleyemeyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR