Le Figaro: Macron, ülkeyi yönetirken Sarkozy'nin etkisinde kalıyor

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un bakanların atanması ve ülkede yaşanan krizlerin yönetimi konusunda eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin etkisinde kaldığı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.09.2020 13:32 GÜNCELLEME 18.09.2020 13:36 DÜNYA
Le Figaro: Macron, ülkeyi yönetirken Sarkozy'nin etkisinde kalıyor
Le Figaro: Macron, ülkeyi yönetirken Sarkozy'nin etkisinde kalıyor

Le Figaro gazetesinin özel haberinde, Macron'un Sarkozy ile sıklıkla görüştüğü kaydedildi. 

 

Sarkozy'nin Macron ile görüşmelerine ilişkin, "Tavsiyelerde bulunmuyorum ancak cumhurbaşkanı olsaydım yapacağım şeyleri söylüyorum. Fransa'da krizleri derinleştirecek hiçbir şey yapmayacağım." dediği ifade edildi. 

Eski Cumhurbaşkanı'nın ayrıca ülkede toplumsal olaylara neden olan emeklilik reformunun Fransızları memnun etmeyeceği konusunda Macron'u uyardığı belirtildi. 

 

"SARKOZY ETKİSİNDE KALIYOR"

Temmuz ayında yapılan hükümet değişikliği kapsamında Başbakan Jean Castex, İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Çevre Bakanı Roselyne Bachelot ve Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti'nin bu görevlere Sarkozy'nin etkisiyle atandığı bildirildi. 

Merkez sağ Cumhuriyetçiler Partisinden (LR) bir milletvekilinin, "Emmanuel Macron, Nicolas Sarkozy'ye güveniyor. Bu da Sarkozy'yi rahatsız etmiyor. Birbirlerine güveniyorlar." dediği aktarıldı. 

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 3
  • Miço 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu boyu kısa topuklu ayakkabı giyen Sarkozy mi?
    Cevapla
  • dostacısı 3 yıl önce Şikayet Et
    fransız halkı bu yaramaz kötü huylu çocuğu nereden bulmuş acaba
    Cevapla
  • doctorwho 3 yıl önce Şikayet Et
    Hah tamam şimdi anlaşıldı Türkiye düşmanlığının en net sebebi. Sarkozy denen adam tam bir Türk düşmanıydı,Ermeni Tasarısı vs.vs. N'ooldu. Türkiye ye geldiğinde Melih Gökçek'e karşılattırmıştık. Üstelik Gökçek sakız çiğniyordu. Bu Sarkozy Kaddafi'den de para alıp sonra onu öldürtmüştü...Alçak herifin biriydi. Macron o yüzden böyle şimdi daha iyi anlaşıldı.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR