Taliban'dan peş peşe saldırılar! Çok sayıda kişi öldü

Taliban militanlarının, Afganistan'ın Kapisa ve Belh vilayetlerindeki askeri ve polis karakollarına düzenlediği saldırılarda 11 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

ABONE OL
GİRİŞ 21.09.2020 18:21 GÜNCELLEME 21.09.2020 18:28 DÜNYA
Taliban'dan peş peşe saldırılar! Çok sayıda kişi öldü
Taliban'dan peş peşe saldırılar! Çok sayıda kişi öldü

Kapisa Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Abdul Şayık Şuriş, basına yaptığı açıklamada, militanların, Kapisa'nın Tegab ilçesindeki polis karakoluna düzenlediği silahlı saldırıda 6 güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

 

Şuriş, saldırının ardından çıkan çatışmada militanların da kayıp verdiğini belirtti.

Öte yandan Belh Valiliği sözcüsü Munir Ahmad da militanların, Belh vilayetinin Belh ilçesine bağlı Hivad Palas Puş bölgesindeki askeri karakola silahlı saldırı düzenlediğini kaydetti.

 

 3 GÜVENLİK GÖREVLİSİ MİLİTANLARCA ESİR ALINDI

Saldırıda 5 güvenlik görevlisinin öldüğünü dile getiren Farhad, 3 güvenlik görevlisinin militanlarca esir alındığını söyledi.

Farhad, çıkan çatışmada militanlardan da ölenlerin olduğunu vurguladı.

Taliban'dan henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • milliyetci 3 yıl önce Şikayet Et
    yeter artik ya yeter !!!! islam alemin de kanayan bu yara artik ya kesilip atilmali yada bu kangren e dönüp ümmeti parcalmaya devam edicek nedir bu cahillik ya ilsam alemin de itrail abd eliyle saltin alina makam lar halk arini gasp ediyor bunlara issyan eden halk silahlanp örgüt ler olusturuyor sonar bir birilerini yiyorlar ölen asker polis müslüman üldüren müslüman ama tüm bu devlet ler in hepsinin aslinda ortak düsmani ABD ve itrail fkat sakin olup sorunlari adam gibi cözme yerine silah denilyor buda abd ve itrail in arayip bulamdigi firsat hepsini bir araya toplayip bu örgütlerin alayyi nin sorunlari ni ertleyip istaril e önelemelrini saglmak lazim degilse bu kan tüm bölgeyi saracak
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR