Macron BM'de konuştu: Evimizin temelleri sarsıldı, duvarları çatladı!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Birleşmiş Milletler’in (BM) 75. Genel Kurulu üst düzey toplantısında yaptığı konuşmada, “Ortak evimiz tıpkı dünyamız gibi bir karmaşa içerisinde” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.09.2020 22:24 GÜNCELLEME 21.09.2020 22:24 DÜNYA
Macron BM'de konuştu: Evimizin temelleri sarsıldı, duvarları çatladı!
Macron BM'de konuştu: Evimizin temelleri sarsıldı, duvarları çatladı!

Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurulu üst düzey toplantıları bugün Genel Kurul sekreterliğine seçilen ilk Türk diplomat olan Volkan Bozkır’ın konuşmasıyla başladı. Korona virüs salgını nedeniyle video konferans yoluyla gerçekleştirilen toplantıya rekor sayıda ülke liderinin katılması bekleniyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, BM 75. Genel Kurulu üst düzey toplantısına gönderdiği video mesaj ile katıldı. Macron mesajında, “Ortak evimiz tıpkı dünyamız gibi bir karmaşa içerisinde” ifadelerini kullanarak, ülkelere birlikçe çalışma çağrısında bulundu.

 

''ORTAK EVİMİZ TIPKI DÜNYAMIZ GİBİ KARMAŞA İÇİNDE''

Fransız Cumhurbaşkanı, “26 Haziran 1945'te San Francisco'da, Pasifik'te savaş hala devam ederken, öncüllerimiz gelecek nesilleri savaşın belasından kurtarmak ve insan haklarını beyan etmek, ulusların eşitliği ve daha fazla özgürlük içinde sosyal ilerlemeyi sağlamak için bir söz üzerinde anlaştılar. 75 yıllık varoluşumuzda, ortak yurdumuz olan Birleşmiş Milletler bu sözüne sadık kaldı. Olanak verdiğimiz sürece Birleşmiş Milletler, kendisine yerleştirilen umutların karşılığını verdi. Ortak evimiz tıpkı dünyamız gibi bir karmaşa içerisinde. Temelleri sarsıldı, duvarları çatladı, hatta kimi zaman onu inşa edenlerin saldırısına maruz kalarak” ifadelerini kullandı.

 

Macron, “Dokunulmaz olduğu düşünülen tabular yıkıldı, ilhak savaşları yapıldı, kimyasal silah kullanıldı, cezasız kalan toplu hapis tutuklamalar uygulandı. Elde ettiğimizi düşündüğümüz haklar ihlal ediliyor ve rekabetimizin esiri olan uluslararası sistemimiz artık bu ihlalleri cezalandırma gücüne sahip değil” dedi.

“Acil sağlık durumu karşısında, iklim sorunları karşısında, temel hakların gerilemesi karşısında şimdi burada harekete geçmemiz gerekiyor” ifadeleri kullanan Fransa Cumhurbaşkanı “Sizi önümüzdeki aylarda Paris Forumu'na, Dünya Koruma Kongresi'ne ve Nesil Eşitliği Forumu'na bekliyorum” dedi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 3
  • Leyla 3 yıl önce Şikayet Et
    Macron , Bm nin senin gibi kurucu uyesi oldugu icin olmasin huzurun ve temellerin sarsilmasi.
    Cevapla
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    dikkat et evini başına yıkallar
    Cevapla
  • Sarı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ortak evin yaramaz çocuğu yunanlılar. Kırkharamileri fransa ne hukuk ne adalet bilir. Çıkar utanmadan evinizin karmaşık olduğunu söylersin. Karıştıran kim ağababanız abd ve sizin gibi hakbilmez haramiler
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR