Suudi Arabistan'dan tarihi karar! 3 aşamalı umre planı belli oldu

Suudi Arabistan yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 6 aydır durdurduğu umre ziyaretlerini kademeli olarak 4 Ekim Pazar gününden itibaren tekrar başlatma kararı aldı. Riyad Yönetimi'nin bu açıklamasının ardından, Kabe'nin hangi tarihlerde ne kadar ziyaretçi kabul edeceğinin detayları da belli oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2020 14:11 GÜNCELLEME 24.09.2020 14:32 DÜNYA
Suudi Arabistan'dan tarihi karar! 3 aşamalı umre planı belli oldu
Suudi Arabistan'dan tarihi karar! 3 aşamalı umre planı belli oldu

Çin'den yayılan yeni tip koronavirüs pandemisinin tüm dünyayı etkilemesi kutsal topraklara da hüznü getirdi. Müslümanlar, başta Kabe olmak üzere kutsal mekanları ziyaret edip ibadetlerini yerine getiremedi.

 

UMRE ZİYARETLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Suudi Arabistan Kovid-19 tedbirleri kapsamında yaklaşık 6 aydır durdurduğu umre ziyaretlerini kademeli olarak 4 Ekim Pazar gününden itibaren tekrar başlatma kararı aldı. Riyad Yönetimi'nin bu kararının ardından, Kabe'nin hangi tarihlerde ne kadar ziyaretçi kabul edeceğinin detayları da belli oldu.

UMRE ZİYARETLERİ AŞAMALI OLARAK AÇILACAK

3 aşamalı plana göre; 4 Ekim'den itibaren sadece Suudi Arabistan vatandaşları, tedbirlere uyulması şartıyla alınacak. Günlük en fazla 6 bin kişi içeriye alınacak.

Planın ikinci aşamasına 18 Ekim'de geçilecek. Yine sadece Suudi Arabistan vatandaşlarının ziyaretine izin verilecek ve kapasite artırılarak yüzde 75 seviyesine çıkılacak. Planın bu aşamasında, Mescid-i Nebevi'deki Ravza-i Şerif'in de yüzde 75 kapasiteyle ülke içinden ziyaretçileri kabul edeceği açıklandı.

Riyad Yönetimi'nin aldığı karara göre planın üçüncü aşamasında, 1 Kasım tarihinden itibaren yerli ve yabancı ziyaretçiler kabul edilecek. Günlük kapasite 60 bine çıkartılacak.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • özmuşlu 3 yıl önce Şikayet Et
    ha bire hikaye anlatan çok bazı şeyler vardır ki onu en iyi bilen ALLAH ' dır. Senin benim görmediğimizi , duymadığımızı ve her şeyden önemlisi bu yapılanları gören bir rabbim varken bu gam niye ,bu öfke niye, bu şiddet niye bu dünya kafirlerin olduğunu bilmezmisin ? Ey müslüman sen akıllı olmak zorundasın ve dik olmak merhametli olmak zorundasın. Çünkü sen müslümansın. Akıllı olan sabreder. Sabrın sonu muhakkak selamete erer.
    Cevapla
  • tayfun 3 yıl önce Şikayet Et
    hac ve umreye gitmeyin araplara para yedirene hain diyenlere sözüm, bindiniz araba kulandığınız telefon yerli markası diye kullandığınız telefon içindeki programlar google,andoid ios, alığınız plastik ürünler deposunu arabanıza doldurduğuz yakıt içtiğinis kola vesayre vesayre daha çoğalta biliriz ya amerikan malı ya israil malınya arap petrolu,ozaman sizde bunları kullanmayı bırakında görelim bakalım.
    Cevapla
  • Turan şengül 3 yıl önce Şikayet Et
    Suudi Arap yahudi yönetimi müslümanların hac ümre paralarını alıp terör örgütlerine maaş silah temininde bulunurken ey Müslümanım diyen gafiller halen uyanmayacakmısın şimdi din istismarcılarına güneş doğdu onların senin ülkende polisini askerini şehit ettikleri çok önem arzetmiyor onlara para lazım bumu vatanseverlik ve takva
    Cevapla
  • ziya 3 yıl önce Şikayet Et
    petrol düşünce paraya ihtiyaç duydular hac türizmi en önemli geliri s.arabistanın
    Cevapla
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    mekke ve medine suuddan alınmalı artık yeter müslümanları sömürdükleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR