İlham Aliyev, Ermenistan'ı dünyanın gözü önünde rezil rüsva etti

BM Genel Kurulu’nda konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan’ın işgal ettiği yerlere yasadışı olarak yerleştiğini belirterek “Bu savaş suçudur” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.09.2020 11:24 GÜNCELLEME 26.09.2020 11:24 DÜNYA
İlham Aliyev, Ermenistan'ı dünyanın gözü önünde rezil rüsva etti
İlham Aliyev, Ermenistan'ı dünyanın gözü önünde rezil rüsva etti

Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurulu üst düzey toplantılarında liderler video konferans yoluyla konuşmaya devam ediyor.

 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurulu'nda dikkat çeken bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarını işgal ettiğine dikkat çeken Aliyev, Erivan yönetiminin uluslararası hukuku çiğneyerek bir savaş suçu işlediğini belirtti.

 

Ermenilerin asıl amacının, Azerbaycan’ı bölgeden tamamen silmek olduğunu ifade eden Aliyev, ortaya konan saldırgan tutumun barış arayışını baltaladığını kaydetti.

İlham Aliyev, "Ermenistan'ın dünyanın en fakir ülkelerinden biri olduğu ve silahlara milyarlarca dolar harcayamayacağı düşünülürse silahların kendisine ücretsiz verildiği sonucuna varabiliriz. Saldırgan bir ülkeye silah tedariki, barış görüşmelerini ciddi şekilde baltalamakta' dedi. Ermenistan'a uluslararası yaptırımlar uygulanmasını gerektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Aliyev, 'Ermenistan uluslararası kuralları çiğneyerek işgal ettiği bölgelere yasa dışı yerleşmiştir. Bu savaş suçudur. Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarında yasa dışı yerleşimlerin hiçbir hukuki etkisi olamaz. Azerbaycan'ın kültürel ve tarihi yapıları işgal edilmiş bölgelerde Ermenistan tarafından imha edilmiştir. Amaç Azerbaycan'ın bölgedeki bütün izlerini silmektir" şeklinde konuştu.

Volkan Bozkır’ın BM 75. Genel Kurul Başkanı seçilmesine de değinen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Kardeş Türkiye temsilcisinin böylesine prestijli bir konuma seçilmesinden memnuniyet duyuyoruz. Azerbaycan’ın bu sorumlu ve onurlu işte size destek olmak için hiçbir çabadan kaçınmayacağına sizi temin etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Malatyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Aliyevin BM,Ermenistanı rezil etiği konuşma bumu?Aliyev ağlıyor ağlıyor ermenistanı rezil ettiği yok.Aliyev resmen dünyaya ağlıyor kardeşinm.Ermenistan Dünyanın en fakir Ülkesiyhmiş birileri el altında karşılıksız silah verirmiş,Sen zenginsinde ne oldu? Ermeni cibiliyetsizi o fakir haliyle sen gibi zengini canı sıkıldıkça falakaya yatırıp eşek suda gelene kadar dayak etıyor.Sen nasıl bir TÜRKSÜN ? Senin elindeki petrol doğal gaz zenginlikleri elimizde olsa Dünyanın jandarmalığını abd nın elinde alırız.O sana 1 mermi atoyorsa sen 10 at.10 atarsa,sen 100 at.100 atarsa sen 1000 at.Ey aliyev gün bm üstünde ağlama günü değil ayağa kalkıp etrafını titreme günüdür.
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Olaya değişik bakıyorsun. Dünyaya karşı ermenistanı vuracaksın ama vallahi cok üzgünüz diyeceksin. Aslında biz vurmuyoruz onlar saldırıyor diyeceksin ki. Haklıyken haksız olmayacaksın. Geri zekalı AB bi dilden anliyor
    Cevapla
  • İlkin 3 yıl önce Şikayet Et
    Ələ süpər mənim yaşım çat saydı mən də gedərdim ama 16 yaşım var çatsam 18 yaşınə gedicəm
    Cevapla
  • ferudun06 3 yıl önce Şikayet Et
    Gönüllü olarak azerbaycana gitmek için Reis yardım et. Ermenileri sonsuza kadar gömelim.
    Cevapla
  • Ömer Faruk 3 yıl önce Şikayet Et
    Kim kime yardım eder o bizi alakadar etmez, biz bize omuz verdikten sonra evelallah hiç bir ülke bize kafa tutamaz! Bizim ordularımızın önünde hiç bir ülke dayanamaz, bunu ecdatlarımız tarihte bir çok savaşta kanıtlamışlardır!
    Cevapla
  • ...... 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardim etsin O yeter
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Kadir onların arkasında Rusya var. Biz başlasak Rusya da başlar. Hemde biz ateşkesi ihlal etmiş oluruz biz ermeniler gibi adaletsiz deiliz
    Cevapla
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimi kime şikayet ediyon aliyev?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR