Taha Dağlı: Ermenistan, Türkiye'den okkalı bir Osmanlı tokadı yedi

Haber7 yazarı Taha Dağlı, "Türk'ün kurmay aklı öyle bir hamle yaptı ki; daha da Tovuz'a ilişemezler" adlı köşe yazısında, Ermenistan'ın saldırılarını kaleme aldı. Erivan'ın Temmuz ayındaki saldırılarını hatırlatan Dağlı, Ermenistan'ın asıl amacının enerji kaynakları üzerinde olan Tovuz'a ikinci defa saldırmak olduğunu, ama bunda bir kez daha başarısız olduklarını yazdı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2020 10:06 GÜNCELLEME 29.09.2020 13:44 DÜNYA
Taha Dağlı: Ermenistan, Türkiye'den okkalı bir Osmanlı tokadı yedi
Taha Dağlı: Ermenistan, Türkiye'den okkalı bir Osmanlı tokadı yedi

İşte Taha Dağlı'nın yazısının tamamı;

 

Ermenistan okkalı bir Osmanlı tokadı yedi. Akıllarında Temmuz’dan sonra ikinci kez Tovuz’a saldırmak vardı. Ama o anda devreye giren kurmay bir zekayla, ava giden Ermenistan avlanmış oldu.

12 Temmuz’a dönelim.
Ermenistan, Azerbaycan’ın Tovuz bölgesine saldırmış, hemen yanıt verilmişti.

 

Tovuz, Türkiye açısından da çok önemli bir yer.
Enerji hatları buradan geçiyor.
Tovuz’a yönelik bir Ermeni saldırısı Azerbaycan’la birlikte Türkiye’ye de verilmiş bir mesajdı.

Ağustos’un ilk günlerinde, Türk askeri Azerbaycan’la ortak tatbikat başlattı.
Aynı günlerde Rusya da Ermenistan’la tatbikat yapıyordu.
Türkiye, Ermenistan’daki Rus askeri sayısı kadar yani tam 11 bin Mehmetçik’le Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında yer aldı.
O tatbikat, Rusya’ya "eğer Tovuz’a yönelik saldırının arkasında sen varsan, bu da bizim sana mesajımızdır" demekti, bir anlama da.

Son günlerde Ermenistan bölgede tansiyonu arttıran provokasyonlara devam etti.
Azerbaycan tarafı ise tetikteydi.
Özellikle Cuma’dan itibaren Azerbaycan’da ciddi bir teyakkuz hali alınmıştı.

Ermenilerin aklında Tovuz’a yönelik Temmuz ayındaki saldırının devamı niteliğinde bir eylem vardı.
Ruslarla yapılan son tatbikatta da görüldü ki Moskova, Güney Kafkasya’daki askeri varlığını pekiştirmek istiyordu. Hedef ise Tovuz’du.

Türkiye siyasi ve askeri anlamda Azerbaycan’a desteğini sundu.
Belki de ortaya Türk’ün ortak kurmay zekası çıktı ve bu sayede ilk ateşi açan taraf olan Ermenistan’a Tovuz’a saldırma fırsatı bulamadan işgal altındaki Karabağ’da ağır bir darbe vuruldu.

Azerbaycanlı bir çok Türkiye sevdalısı, Temmuz’daki saldırıdan itibaren Türkiye’nin askeri anlamda Azerbaycan’a gelip, Ermenistan’a hak ettiği cevabın verilmesinin tam zamandır, diyordu.

Aslına bakarsanız Azerbaycan Ermenistan’ı teke tekte sahada darmadağın eder. Ama Rusların her daim Ermenistan’ın arkasında olması bu dengeyi bozuyordu.

Neticede Türk SİHA’ları, Azerbaycan Savunma Bakanlığının deyimiyle “mikro cerrahi operasyonlarla” Ermenistan’ı perişan etti.

TÜRK SİHA’LARI 3 AYRI ÜLKEDE RUS HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİNİ HURDAYA ÇEVİRMİŞ OLDU

Bu arada Türkiye’nin yerli ürünü SİHA demişken şu detayı atlamayalım.
Bayraktar SİHA’ları, Suriye ve Libya’dan sonra Ermenistan’da da Rus hava savunma sistemlerini paçavraya çevirdi. Bir Türk SİHA’sı son bir yılda tam 3 ayrı ülkede Rus Pantsir’lerini hurdaya çıkarmış oldu.

Evet Türkiye Azerbaycan’a desteğini gizlemiyor. Azerbaycan’ın talebi doğrultusunda bir destek söz konusu. SİHA’lar bunun en belirgin örneği.

Onun dışında Ermeni tarafı Türk F16’larının da havada görüldüğünü iddia ediyor, öyle bir Osmanlı tokadı yediler ki ne görürlerse Türkiye’den biliyorlar.

CHP’Lİ ÇEVİKÖZ’ÜN CİHATÇI İFTİRASI

Bir de unutmadan. CHP’nin emekli büyükelçi milletvekili Ünal Çeviköz, bir TV programının canlı yayınında Türkiye’nin Azerbaycan’a Suriye’den cihatçı militan gönderdiğini söyledi.
Koskoca büyükelçiye Ermeni ağzıyla konuşup, Türkiye Cumhuriyetine iftira atmak hiç yakışmadı.

SURİYE’DEN GİDENLER ERMENİSTAN’IN PKK’LI TERÖRİSTLERİYDİ

Evet sayın büyükelçi, Suriye’den birileri Azerbaycan hattına gitti ama onlar Türkiye’nin gönderdiği cihatçılar falan değildi, ABD’nin himaye ettiği Suriye’deki PKK teröristleriydi.
Hafta boyunca 500’e yakın PKK teröristi, Suriye’den Irak’a geçip uçaklarla Ermenistan’a taşındı.
Dediğimiz gibi Ermenistan’ın amacı Tovuz’a saldırmaktı ve bunun için Rus desteğinin yanı sıra PKK terör örgütünden de yardım aldılar ama hesapları tutmadı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 40 TÜMÜ
  • Ayhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bencede türk ordusu vuruyor
    Cevapla
  • İzmir 8 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk ordusu karismiyor. Rusyada karismiyor. Rusya ermenistan topraklarina girerse azerbeycana mudahele eder. Rusya oraya karisiyor. Azerbeycan topraklarinda catismalar devam ediyor. sadece karabag diye devlet kurmuslar onlarla çevresinde devam ediyor. Kardeşlerimizin isgal altindaki topraklarin da devam ediyor
    Cevapla
  • Espanyol 3 yıl önce Şikayet Et
    bi kaç daha tokatı görecekler ve kacacak delik bulamayacaklar teslim olsunlar bakarız
    Cevapla
  • vatanperver 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu içimizdeki ve meclisteki ermeni kırmaları ne olacak peki... onları ne zaman püskürteceğiz... Bizim paralarımızla 30bin tl maaş alıyorlar..+ sı cabası... Doğuda askerlerim mücadele ederken şehit olurlarken meclistekiler zevk sefa içerisinde yaşıyorlar. Bunlar azılı pkk sempatizanlarıdır. Bunlar türk düşmanıdır. Bizim askeri ve ekonomik her gelişmemizi kin ve nefret sözleriyle karşılık veren bu insanlar... Rabbim içimizdeki ermenileri de bir an evvel telef olmalarını nasip eylesin. Meclisteki suskun millet vekillerine basiret nasip etsin... En büyük düşman dışımızda olan değil içimizde olandır.. Vatanını seven millet vekilleri bu sözlerimin dışındadır.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatansever inşallah bu ülkeye menfaatlerinden , çıkarlarından dolayı yardım eden ve bildiği halde ses cikarmayanlari, onlara destek olanların soyunu kurutsun torunları lanetle ansin. Amin dermisiniz
    Cevapla
  • İsmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Her müslüman inancı gereği Cihatçıdır/Mücadeleci/Dövüşçü/Harpçi'dir. Savaştan kaçmak inancımıza aykırıdır. Ünal çeviköz Kafir olmalı ki bu vasıflardan rahatsız olmuş. CHP Ermenistan Partisi olma yolunda Hızla İlerliyor. Komik olanı Türklerin katili Ermenistanın yanında duran CHP'lilerin kendilerine TÜRK demeleridir.
    Cevapla
  • Milli Adam 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet ermenileri bizzat Türk ordusu vuruyor bence. Durmak yok vurmaya devam ermeni domuzlarını.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalama, resmi açıklamalar esastır. Bence sence olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR